Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Ο εγκλεισμός λόγω της καραντίνας προξένησε πλήθος προβλημάτων, πρακτικών και μη. Όμως, επέφερε και ψυχολογικά προβλήματα, κυρίως σε ανθρώπους πιο προχωρημένης ηλικίας, οι οποίοι υποχρεωτικά έμειναν (και ακόμη μένουν) στο σπίτι πάρα πολλές ώρες. Η διαχείριση, λοιπόν, αυτών των ωρών γέννησε κάποιες ελλείψεις, που δυστυχώς οι «σχεδιαστές» του εγκλεισμού δεν τις έλαβαν καθόλου υπόψιν τους.


Απευθύνομαι στον άλλοτε Δήμαρχο Βύρωνα και νυν Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά: Η κοινωνία μας δεν έχει μόνο χρήστες του Διαδικτύου ούτε απαρτίζεται από ανθρώπους, που διαχειρίζονται την τεχνολογία άριστα. Έχει και ανθρώπους, που ακόμη συνηθίζουν να μαθαίνουν τα νέα από τις εφημερίδες, που ακόμη παραμένουν «εραστές» του χαρτιού, που ακόμη δηλώνουν λάτρεις του βιβλίου.

Στην καραντίνα, λοιπόν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, έμειναν χωρίς βιβλία, αφού τα βιβλιοπωλεία και οι βιβλιοθήκες έκλεισαν. Στον αντίποδα, τα καταστήματα τροφίμων εύλογα(και ορθά) παρέμειναν ανοιχτά! Είδη πρώτης ανάγκης το ψωμί, το κρέας, τα ζυμαρικά, τα φρούτα, τα ψάρια, τα λαχανικά. Θρέφουν τη σάρκα, μας κρατούν στη ζωή, δίνουν ίσως και κάποια χαρά. Η ψυχή όμως; Τι γίνεται με την ψυχή; Ο νους, η σκέψη, το συναίσθημα; Γιατί άραγε τα βιβλία δεν θεωρήθηκαν τροφή της ψυχής και του νου; Με ένα βιβλίο «ξεχνιέσαι», «ταξιδεύεις», γεμίζεις με εικόνες και συναισθήματα, σπας τη σιωπή του χρόνου και απασχολείς το νου.

Υποβαθμίστηκε η χρησιμότητα του βιβλίου και η ανάγκη που καλύπτει. Νίκο Χαρδαλιά, μάθε ότι υπάρχει μία ικανή μερίδα Ελλήνων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να «ταξιδέψουν» μέσω του Διαδικτύου.

Είναι κρίμα, που υποβαθμίστηκε η ανάγκη που καλύπτει ένα βιβλίο. Είναι κρίμα, που υποβαθμίστηκε η αξία του βιβλίου στη ζωή κάποιων ανθρώπων.

Άποψη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Πράξη ανθρωπιάς από το ΙΕΚ Ν.Ζίχνης! Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 193 επισκέπτες