Σέρρες: Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς ακούστηκε στα σχολεία

Με ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά...

Ικανοποιημένος από τη Δομή Μεταναστών Σερρών ο Ν. Μηταράκης

Τα εύσημά του για τον τρόπο λειτουργίας της...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 85η ΔΕΘ

Η 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | 11-19.09.2021 ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, ως η πρώτη Covid-Free Έκθεση με φυσική παρουσία.

Ουσιαστική παρέμβαση για τον καθαρισμό του κοιμητηρίου στην Πρώτη του Δήμου Αμφίπολης πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες με μέριμνα του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Ιορδάνη Παπαδόπουλου. Η αλλαγή είναι εμφανής δεδομένου ότι είχε μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που είχε καθαριστεί πάλι ο χώρος.«Είναι γεγονός ότι ο χώρος του κοιμητηρίου είχε παραμεληθεί κάπως, αφού είχε περάσει καιρός από τον τελευταίο καθαρισμό και τα παράπονα του κόσμου ήταν εύλογα. Οι εργάτες καθαριότητας του Δήμου, ασχολήθηκαν επισταμένως με το κοιμητήριο της Πρώτης και πραγματικά καθαρίστηκε απ’ άκρη σ’ άκρη. Απομακρύνθηκαν κλαδιά, κόπηκαν τα χόρτα που είχαν «πνίξει» τους διαδρόμους, έφυγαν τα σκουπίδια και έτσι πλέον ο χώρος έχει την εικόνα που αρμόζει σε έναν χώρο που πρέπει να σεβόμαστε όλοι. Ελπίζουμε ότι και οι συνδημότες μας θα φροντίσουν να τον διατηρούν καθαρό», επεσήμανε ο κ.Παπαδόπουλος.
Το συνεργείο, αφού πρώτα σκούπισε και καθάρισε όλα τα σοκάκια, στη συνέχεια τα άσπρισε και τα ασβέστωσε (όπως και τους τοίχους του περιβάλλοντος χώρου), όπως γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο εδώ και πολλές δεκαετίες. Παράλληλα, περισυνελέγησαν σπασμένα μάρμαρα και κάθε είδους φθαρμένα και εγκαταλειμμένα αντικείμενα.


Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Όλα στο χέρι του Δημάρχου Καιρός ανακατατάξεων το φθινόπωρο για τους Δήμους της χώρας. Ανακατεύουν, λοιπόν, οι Δήμαρχοι την «τράπουλα» των αρμοδιοτήτων και των αντιδημαρχιών και για κάπο...