Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Επειδή το ανθρώπινο μάτι στέκεται ευκολότερα στις «ασχήμιες», που συμβαίνουν γύρω μας και πι δύσκολα στα όμορφα και σωστά, έφτασε η ώρα να σχολιάσουμε ευμενώς κάποιες κινήσεις τις Αντιπεριφέρειας Σερρών, που (επιτέλους) θα άρουν τις δυσκολίες των πολιτών.


Είδαμε, λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες διαγραμμίσεις από την έξοδο της πόλης των Σερρών (σσ ύψος Γενικού Νοσοκομείου) έως και τη Μεσορράχη (σσ Δήμος Ν.Ζίχνης)! Επιτέλους, η οδήγηση τη νύχτα στο κομμάτι αυτό του δρόμου γίνεται ασφαλέστερα.

Εσχάτως, έγινε ολική ασφαλτόστρωση σε μήκος μάλιστα εννέα(9) χιλιομέτρων, από το ύψος της Αερογέφυρας του ΟΣΕ έως και την είσοδο του Σκουτάρεως! (Φωτό 1 & 2). ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 2Ακόμη ένα κομμάτι της Εθνικής Οδού Σερρών-Καβάλας, από το ύψος του Σταθμού Αγγίστας έως και τη διασταύρωση της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης σε λίγο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο, ολοκληρωμένο και ασφαλές. Οι εργασίες «τρέχουν» με αμείωτη ένταση. (Φωτό 3) ΦΩΤΟ 3

Όλα αυτά τα σημεία δυσκόλευαν για χρόνια τη ζωή των οδηγών και γίνονταν αιτία για πολλά-πολλά ατυχήματα. Σιγά-σιγά, κάποια «αγκάθια» στις μετακινήσεις μας φεύγουν από την καθημερινότητά μας και παίρνουμε το αυτονόητο: Λιγότερο επικίνδυνο δρόμους, δρόμους σύγχρονους και ασφαλείς.

Φυσικά, δεν σώζεται η κατάσταση του Ν.Σερρών με αυτές τις λιγοστές παρεμβάσεις. Γεγονός είναι ότι για πολλά χρόνια ο Νομός Σερρών έμενε έξω από χρηματοδοτήσεις και έργα. Μπαλώματα γίνονταν για να μετριαστεί κάπως η «γκρίνια» των πολιτών. Χωρίς ουσιαστικές μελέτες και παρεμβάσεις και χωρίς να εισακούονται παράπονα και τα αιτήματα των Σερραίων.

Ο δρόμος προς τη θάλασσα ήταν η υπόσχεση των πολιτικών και «μεγάλη προσδοκία» των Σερραίων ότι κάποτε θα παραδοθεί πλήρης και ασφαλής. Λόγου χάρη, ένα σημαντικό κομμάτι (περίπου 3χλμ σε μήκος)από τη διασταύρωση της Μεσολακκιάς έως και τη διασταύρωση του Μικρού Σουλίου, εκεί στο Δήμο Αμφίπολης,  παραμένει σε κακό χάλι εδώ και πάρα πολύ καιρό. Μάλιστα, αυτό το επίμαχο οδικό κομμάτι είναι κι ο λόγος, που οι γείτονες Δραμινοί διαμαρτύρονται εντόνως και κατηγορούν τους Σερραίους ότι αφήνουν αυτό ο κομμάτι να «μαραζώνει», επειδή δεν το χρησιμοποιούν το ίδιο πολύ στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος) 

Διαβάστε επίσης:

  • Πράξη ανθρωπιάς από το ΙΕΚ Ν.Ζίχνης! Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 354 επισκέπτες