Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Είναι προφανές ότι ο κάθε Δήμαρχος δίνει ιδιαίτερη σημασία και προσοχή και (ίσως) εξαντλεί όλο του το ενδιαφέρον στην ανάδειξη του κέντρου της πόλης των Σερρών. Είναι τα «έργα βιτρίνας», όπως συνηθίζουμε να τα καλούμε και κανένας δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αυτό το πράγμα. Στο Δήμο μας, όμως, υπάρχει και ο περιφερειακός αστικός ιστός, στις γειτονιές και τις συνοικίες, στις παρυφές της πόλης, εκεί δηλαδή, όπου το στοιχείο της εγκατάλειψης γίνεται φανερό.


Κινούμενος με το αμάξι μου στην οδό Δογάνης πριν από λίγες ημέρες, βρέθηκα μπροστά στην «ξεβαμμένη και χορταριασμένη πλαστικουριά» ενός κυκλικού κόμβου και ειλικρινά ξαφνιάστηκα δυσάρεστα. Είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι κόμβοι με τα πλαστικά, που μετακινούνταν από εδώ και από εκεί, είχαν μπει στο παρελθόν των Σερρών. Κι αυτό το επιβεβαιώνουν ο κόμβος στην 8ης Μαΐου, ο κόμβος στην οδό Βενιζέλου, ο κόμβος στην οδό Πολυτεχνείου, ο κόμβος στην οδό Κιλκίς, ο κόμβος στην οδό Ανατολικής Θράκης και αρκετοί ακόμη, που έγιναν περιποιημένοι και μάλιστα φυτεύτηκαν και ωραία άνθη και φυτά!
Να, γιατί ενοχλήθηκα βλέποντας τον κόμβο της «αδικημένης» οδού Δογάνης. Να, γιατί σκέφτηκα ότι οι παρυφές της πόλης κρατούν το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής στο ελάχιστο.

Κύριοι  της Δημοτικής Αρχής Σερρών, και στην οδό Δογάνης οι πολίτες ψηφίζουν, πληρώνουν δημοτικά τέλη και (ευλόγως) περιμένουν αναβάθμιση στην περιοχή τους.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος-Δημοσιογράφος) 

Διαβάστε επίσης:

  • Πράξη ανθρωπιάς από το ΙΕΚ Ν.Ζίχνης! Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 202 επισκέπτες