Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Ο Δήμος Αμφίπολης στο πλαίσιο ανανέωσης του εξοπλισμού των υπηρεσιών Καθαριότητας παρέλαβε εσχάτως περίπου 150 κάδους διαφορετικής χωρητικότητας προκειμένου να αντικατασταθούν οι παλαιοί, φθαρμένοι κάδοι και να τοποθετηθούν σε νέα σημεία.


Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της εν γένει εικόνας του Δήμου Αμφίπολης και η προσδοκία έχει να κάνει με την ταχύτερη, την πιο λειτουργική και την πιο αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μάλιστα, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα αρχίσει η τοποθέτησή τους με την έμφαση να δίνεται σαφώς στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Αμφίπολης ενώ μεταγενέστερα, και σε εύλογο πάντως χρόνο, οι νέοι πράσινοι κάδοι (χωρητικότητας περίπου 1.100 λίτρων) θα τοποθετηθούν σε όλο το εύρος του Δήμου προκειμένου να καλύψουν όλες τις περιοχές.

«Παρακαλώ τους συμπολίτες μου να μην τοποθετούν εντός των κάδων απορριμμάτων κλαδιά και μπάζα και να μεριμνούν ώστε τα καπάκια να παραμένουν κλειστά», δήλωσε εμφατικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ιορδάνης Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, με ενέργειες του ίδιου του Δημάρχου της περιοχής, επισκευάστηκαν σε σημαντικό βαθμό τα δύο(2) μικρά πούλμαν, τα οποία είχαν προμηθευτεί κατά τη δεκαετία 2000-2010, οι παλαιοί «Καποδιστριακοί» Δήμοι, που κατόπιν συγχωνεύτηκαν και μετέπειτα συγκρότησαν το μεγάλο Διευρυμένο Καλλικρατικό Δήμο Αμφίπολης. Τα μικρά αυτά λεωφορεία, τύπου Mercedes Sprinter και 19 θέσεων, χρησιμεύουν στις ανάγκες μεταφοράς τοπικών πολιτιστικών ή αθλητικών συλλόγων σε διάφορες εκδηλώσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για κάποια χρόνια, τα οχήματα αυτά (κι όχι μόνο στο Δήμο Αμφίπολης αλλά και σε άλλους Δήμους) είχαν αδρανοποιηθεί, οπότε η επαναφορά τους συνιστά μια επιτυχία για το Δήμο, που βρίσκεται στις υπώρειες του Παγγαίου όρους.

Κείμενο : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος - Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Πράξη ανθρωπιάς από το ΙΕΚ Ν.Ζίχνης! Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 316 επισκέπτες