Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Δεν έχει τέλος η ελληνική ευρηματικότητα! Όπως επίσης δεν έχει τέλος και η «απάθεια», η «αδιαφορία», η «ασυνειδησία», που διακατέχει ορισμένους. Οι φωτογραφίες που βλέπετε τραβήχτηκαν πριν από μερικές εβδομάδες από φίλο αναγνώστη του site «serreslife.gr» και αποτυπώνουν εύγλωττα όλο το ελληνικό μεγαλείο της προχειρότητας.

Σε κεντρικό, ανηφορικό δρόμο της πόλης των Σερρών έχει σταθμεύσει ένα αυτοκίνητο μάρκας VW Passat Station Wagon, το οποίο σέρνει ένα αυτοσχέδιο τρέιλερ. Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για ιδιοκατασκευή, είναι πρόδηλο ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι που έχει …προκύψει από ένα παλιό ελαφρύ φορτηγό τύπου «pick up», το οποίο και κόπηκε από τη μέση και πίσω.

Οι πιο παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν ότι στο πλαϊνό μέρος της καρότσας υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία του μικρού ανοιχτού φορτηγού (σσ έδρα, χρήση, απόβαρο) ενώ λάμπουν διά της απουσίας τους φρένα, χειρόφρενα και γενικώς όλος ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, κάτι που καταδεικνύει το πρόχειρο και «επιπόλαιο» της ιδιοκατασκευής.

Ο απερίσκεπτος κάτοχος, που είχε τη φαεινή ιδέα να «γλιτώσει» τα 800-900 ευρώ, όσο δηλαδή τιμάται και το κόστος ενός καινούριου, ασφαλούς και πλήρως πιστοποιημένου τρέιλερ, αγνοεί προφανώς το κακό που μπορεί να προκαλέσει στους υπόλοιπους εποχούμενους. Δείχνοντας τις φωτογραφίες, που μας έστειλε ο συμπολίτης και αναγνώστης της «στήλης» σε ειδικούς της αγοράς, μου είπαν ότι στα σοβαρά μειονεκτήματα του παραπάνω τρέιλερ συγκαταλέγονται η μικρή απόσβεση της ταλάντωσης σε λακκούβες και ανωμαλίες, οι μεγάλες κλίσεις στις στροφές και η εν γένει ευαισθησία σε σπασίματα στα σημεία ζεύξης των ελασμάτων.
«Αχ, Σερραϊστάν το μεγαλείο σου» !

Κείμενο: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης:

  • Πράξη ανθρωπιάς από το ΙΕΚ Ν.Ζίχνης! Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 217 επισκέπτες