Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «ορθής διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων», που εφαρμόζει ο Δήμος Αμφίπολης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες περισυλλογή κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.


Το φαινόμενο είναι έντονο σε Δήμους με μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, όπως είναι εν προκειμένω ο Δήμος Αμφίπολης του Ν.Σερρών.
Συνήθως, οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων απορρίπτονται έπειτα από το άδειασμά τους στα σημεία υδροληψίας, όπου εκεί κατά βάση έγινε και η χρήση τους. Βασικός στόχος για την αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών είναι η διαλογή και συλλογή τους από τους ίδιους τους αγρότες-παραγωγούς, έτσι ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα απόβλητα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Αμφίπολης, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, αρμόδιο για θέματα Πολιτικής Προστασίας,  Περιβάλλοντος, Καθαριότητας Πρασίνου και Κοινόχρηστων Χώρων, δήλωσε τα εξής :
 «Το Πρόγραμμα ορθής διαχείρισης των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων αποσκοπεί στο να περιορίσει δραστικά το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα της παραγωγής αποβλήτων  από τα φυτοφάρμακα, που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά την διαχείριση των συσκευασιών τους. Ο Δήμος Αμφίπολης καταδεικνύει εμπράκτως τις οικολογικές του ευαισθησίες και δουλεύει με αμείωτη ένταση προς την κατεύθυνση αυτή. Καλούμε τους αγρότες της περιοχής μας να επιδεικνύουν την πρέπουσα μέριμνα και ευσυνειδησία».
Σε άλλη στιγμή της ίδιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαμε εσχάτως με τον παραπάνω Αντιδήμαρχο μάς κατέστησε σαφή τη βούληση που υπάρχει στο Δήμο Αμφίπολης για τη σωστή διαχείριση των σκουπιδιών. «Πρέπει, παράλληλα, να μας βοηθήσουν και οι δημότες με την καθημερινή διαφύλαξη της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους και την ενεργό συμμετοχή τους σε συλλογικές τέτοιες δράσεις. Μόνο τότε θα επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», προσέθεσε ο κ.Παπαδόπουλος.

Ρεπορτάζ: Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος -Δημοσιογράφος)    

Διαβάστε επίσης:

  • Πράξη ανθρωπιάς από το ΙΕΚ Ν.Ζίχνης! Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους ιθύνοντες του Δημόσιου ΙΕΚ Νέας Ζίχνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν φάρμακα και τα παρέδωσαν στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 198 επισκέπτες