Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Πολλά είναι τα πράγματα σε επίπεδο συντήρησης και προστασίας του αυτοκινήτου που ο «ειδικός», Γιώργος Ασημώνης τονίζει ότι πρέπει να κάνουμε κατά τους χειμερινούς μήνες. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιθανό το γεγονός ότι βιαζόμαστε πάντα και ξεκινάμε μόλις ανάψει η μηχανή, μη δίνοντας στον κινητήρα το σύντομο χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να ζεσταθεί κάπως.

Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; «Μα για να έρθουν τα λάδια στη φυσιολογική τους θερμοκρασία, κάνοντας αυτό που πρέπει, να προστατεύουν τον κινητήρα δηλαδή», εξηγεί ο κ.Ασημώνης. «Η προθέρμανση της μηχανής είναι ολότελα αναγκαία μέσα στα κρύα του χειμώνα, καθώς ο κινητήρας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα».

Πάντως, κανείς δεν λέει ότι πρέπει να περιμένουμε να ζεσταθεί η μηχανή, απλώς, χρειάζεται να δώσουμε λίγο χρόνο να πέσει από το μεγάλο ρελαντί. Όπως προσθέτει, μάλιστα, ο κ.Ασημώνης, «όταν ξεκινήσει ο οδηγός, είναι καλό να αποφύγει τις απότομες αλλαγές ταχύτητας και την επιθετική οδήγηση, έτσι ώστε να επιτρέψει στον κινητήρα να πάρει τον χρόνο του».

Η διαδικασία της οδήγησης κατά τη διάρκεια του χειμώνα γίνεται πιο περίπλοκη, καθώς οι εξωτερικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες και συχνά προκαλούν αλλαγές στις συνθήκες πρόσφυσης του οδοστρώματος. Για το λόγο αυτό ο πεπειραμένος Φανοβαφέας και επισκευαστής οχημάτων, Γιώργος Ασημώνης, συμπληρώνει ότι «χρόνο θέλουν και τα ελαστικά για να ζεσταθούν, ώστε να αποδίδουν όπως πρέπει. Όταν ο καιρός είναι ψυχρός, η πίεση των ελαστικών μειώνεται και για αυτό ο έλεγχος πρέπει να γίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα», καταλήγει.

Επιμέλεια – Συνέντευξη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Δημοσιογράφος)

Διαβάστε επίσης: