Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Τυχαία έπεσε στα χέρια μου το φύλλο της εφημερίδας «Ελευθερία» με ημερομηνία Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007. Εκεί, διάβασα την επιστολή του τότε Δημάρχου Σερραίων, Γιάννη Βλάχου, στον τότε Νομάρχη Σερρών, Στέφανο Φωτιάδη.

Η επιστολή του κ.Βλάχου αναφερόταν στη μετεγκατάσταση του Δημαρχείου στο κτήριο της Νομαρχίας και στην κατασκευή νέου Νομαρχιακού και Διοικητικού Μεγάρου κατά μήκος της Νέας Περιφερειακής Οδού και σε απόσταση μόλις 700 μέτρων από τη σημερινή Νομαρχία.
Διαβάζοντας καλύτερα αυτήν την επιστολή, χαμογέλασα πικρά, επειδή για μία ακόμη φορά κατάλαβα ότι ο χρόνος «καταπίνει» σχεδιασμούς, προγραμματισμούς και υποσχέσεις.

Από τότε ακούσαμε πολλές υποσχέσεις και προγραμματικές δηλώσεις των λογής-λογής υποψηφίων Δημάρχων, οι οποίοι μιλούσαν για ένα καινούριο Δημαρχείο, χωρίς όμως ποτέ να υλοποιείται κάτι.

Το σημερινό Δημαρχείο υπέστη ένα «φρεσκάρισμα» (σσ λίφτινγκ) κατά την πρώτη αλλά και κατά τη δεύτερη θητεία του νυν Δημάρχου, Π.Αγγελίδη και μάλλον «αρκεστήκαμε» σε αυτό. Σαν να ξεχάστηκαν τα όνειρα, τα σχέδια και οι υποσχέσεις. Πορευόμαστε με το παλιό, το άβολο και το όπως-όπως συντηρημένο κτήριο, όπου υπάλληλοι των κάθε λογής υπηρεσιών στριμωγμένοι πίσω από τα γραφεία και τις βιβλιοθήκες τους προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το Σερραίο πολίτη.

Είναι κρίμα να μην αποτελεί το θέμα αυτό «πρωταρχικό μέλημα» για τον όποιο μελλοντικό Δήμαρχο Σερραίων. Περιμένω εναγωνίως τις τοποθετήσεις των υποψηφίων για το ζήτημα αυτό κι ελπίζω να μην μείνει ο σχεδιασμός στις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά να φτάσουμε και σε «φάση υλοποίησης». Θέλω «χειροπιαστά πράματα».

Ιορδάνης Ξανθόπουλος (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος)
Πηγή : Εφημερίδα «Ελευθερία»

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 221 επισκέπτες