Τι θα γίνει με το 21ο και 15ο δημοτικό Σερρών;

Σύγχυση και αναστάτωση επικρατεί στους γονείς...

Φορολογικό νομοσχέδιο - Συγκέντρωση μπροστά στη ΔΟΥ Σερρών

Συγκέντρωση για το φορολογικό νομοσχέδιο μπροστά στη ΔΟΥ...

Αυτά είναι τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια για τα οποία "διαμαρτύρονται" οι Σύμμαχοι

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε η Συμμαχία Σερραίων στα Μ.Μ.Ε και με μια επισυναπτόμενη φωτογραφία (1 κανονικό ψηφοδέλτιο και 1 ΡΟΖ ) αναφέρει πως υπήρχε ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ και πως τα ΡΟΖ ψηφοδέλτια εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση! Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Ένα ενδιαφέρον άρθρο του φαρμακοποιού Κώστα Τουραμανίδη, για την Πλατεία του ΙΚΑ, ιστορικό κέντρο ή μήπως ΟΧΙ;

«Ο λόγος της συγκεκριμένης παρέμβασης αποτελεί μια προσπάθεια αποτύπωσης των προβληματισμών,
σκέψεων που έχουμε όλοι εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής της πλατείας του ΙΚΑ. Τι το ξεχωριστό έχει όμως η συγκεκριμένη πλατεία και χρήζει ειδικής μνείας; Πρώτον και κυρίως, βρίσκεται στις παρυφές του παλαιότερου, αλλά και ομορφότερου μέρους της πόλης, αποτελεί μαζί με τις πλατείες Εμπορίου και Ελευθερίας, ένα από τα πλέον κλασσικά και αναγνωρίσιμα σημεία της πόλης μας, ενώ είναι η πρώτη πλατεία που συναντούν οι επισκέπτες από το ανατολικό τμήμα της πόλης όπως και από τα δυο κύρια ξενοδοχεία αυτής. Άρα θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει, μια από τις βιτρίνες της.
Τι κάνουμε λοιπόν; Αφήνουμε μια από τις βιτρίνες της πόλης βρώμικη, κακοσυντηρημένη (έως επικίνδυνη σε κάποια σημεία της), με ένα οξύ πρόβλημα αδέσποτων (που δυστυχώς σαν Δήμος έχουμε αποτύχει να το λύσουμε όπως θα άρμοζε σε μια ευρωπαϊκή πόλη), να υποδεχτεί τους επισκέπτες της σε μια κατάσταση παρακμής που έχει πλέον παγιωθεί. Μα ΓΙΑΤΙ; Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη πλατεία δεν αποτελεί μόνο ακόμα μια κακώς συντηρημένη δημοτική πλατεία, αλλά ένα ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας των Σερραίων δημοτών. Αυτό γιατί γειτονεύει με δυο Γυμνάσια και δυο Δημοτικά, αποτελεί έναν μοναδικό χώρο πρασίνου μέσα σε ένα πυκνό οικιστικό συγκρότημα που λίαν προσφάτως προστέθηκε μια καινούργια, αλλά ελλιπής παιδική χαρά. Τέλος, ΜΕΤΑ από πολλά χρόνια, στη συγκεκριμένη πλατεία χτυπά ξανά η καρδία της ιατρικής οικογενειακής φροντίδας της πόλης μας, στη μορφή της 1ης Τ.Ο.Μ.Υ της πόλης, η οποία καλείτεαι να καλύψει ανάγκες ευπαθών ομάδων (άτομα τρίτης ηλικίας, μητέρες με παιδιά, αρρώστους που χρήζουν ιατρικής φροντίδας), όλα τα παραπάνω σε ένα ιδιαίτερα προβληματικό περιβάλλον.

Κλείνοντας λοιπόν αυτή την προσπάθεια αποτύπωσης, παρέμβασης, έρχομαι να εξηγήσω τον λόγο που αποφάσισα να προβώ στην συγκεκριμένη κίνηση. Είναι πραγματικά απλός και αυτονόητος (για κάθε δημότη), βασίζεται στην αρχή της ενημέρωσης της δημοτικής Αρχής, αλλά και -λόγω των επερχόμενων εκλογών- της έγκυρης ενημέρωσης όλων των υποψήφιων δημοτικών αρχόντων για τα προβλήματα της περιοχής, με βασική επιδίωξη να δούμε αρχικά αν μας ακούν, αν έχουν να μας προτείνουν βιώσιμες λύσεις στις παρατηρήσεις μας και όταν θα έρθει η ώρα, θα κρίνουμε σαν αντικειμενικά σκεπτόμενοι πολίτες την καλύτερη λύση και για την περιοχή μας, αλλά και για την πόλη μας στο σύνολο της, γιατί σε μια δημοτική κοινωνία δεν υπάρχουν μόνο περιοχές, αλλά η ευημερία όλης της κοινωνίας πέρνα μέσα από την ευημερία όλων των περιοχών αυτής.»

Διαβάστε επίσης: