Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

agrotes.jpgΜετά την ανακοίνωση των τιμών πετρελαίου elvima.gif
Στο… πόδι σηκώ-
θηκαν οι Σερραίοι αγρότες, που πλέον είναι εξαγριωμένοι μετά την ανακοίνωση των τιμών του πετρελαίου, που δημοσίευσε το Ε.Β. στο χθεσινό φύλλο. Οι αντιδράσεις που καταγράφηκαν από τους αγροτοσυνδικαλιστές ήταν έντονες και μάλιστα προετοιμάζονται πυρετωδώς με σύνθημά τους «όλο το χειμώνα στον Προμαχώνα». Οι Σερραίοι αγρότες κάνουν λόγο για κοροϊδία και εξαπολύουν μύδρους εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ από τα «βέλη» τους δεν ξέφυγε ούτε η ΠΑΣΕΓΕΣ.
Όπως ισχυρίζονται οι αγρότες, οι τιμές που έδωσαν τα δύο υπουργεία ανά στρέμμα, δεν φτάνουν ούτε για την παρακολούθηση των καλλιεργειών. με τα αγροτικά αυτοκίνητα.

«Είναι εμπαιγμός και κοροϊδία. Οι αγρότες «καίγονται» με αυτά τα μέτρα. Το καλοκαίρι οι αγρότες δεν μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι. Γι’ αυτό θα κάνουμε διακοπές το χειμώνα στον Προμαχώνα. Αυτό είναι, πλέον, σίγουρο μετά τα όσα ανακοινώθηκαν. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τι έγινε. Κάποια στιγμή πιστέψαμε ότι οι προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ θα γινόταν δεκτές. Αυτό άφησαν να εννοηθεί,» δήλωσε ο πρόεδρος του αδέσμευτου αγροτικού συλλόγου Αλιστράτης Γιώργος Κασάπογλου, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος του αδέσμευτου αγροτικού συλλόγου Καπετάν Μητρούση Γιάννης Τουρτούρας, υπογράμμισε:
«Ειλικρινά απογοητεύτηκα και εκνευρίστηκα αφάνταστα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για 8,16 επιστροφή στο βαμβάκι, 6,80 στα ζαχαρότευτλα και 3,80 στο τριφύλλι. Υπάρχουν αντιδράσεις από αγρότες, απόλυτα δικαιολογημένες, οι οποίοι ποτίζουν με το δίκτυο. Για να ποτίσουμε ένα στρέμμα βαμβάκι, θέλουμε δέκα λίτρα πετρέλαιο. Είναι απαράδεκτο και καταγγέλλω τον Υπουργό για ασυνέπεια προς τους αγρότες».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο πρόεδρος του αδέσμευτου αγροτικού συλλόγου Στρυμόνα Στέλιος Νικητόπουλος, ο οποίος τόνισε:
«Είναι απαράδεκτες οι τιμές που έβγαλαν και για μένα φταίει η ΠΑΣΕΓΕΣ, γιατί η πρότασή της δεν ήταν καλή και έγιναν παζάρια. Η ΠΑΣΕΓΕΣ ζήτησε δέκα, μας έδωσαν επτά και έκλεισε το θέμα».
Στο… πόδι και οι Σερραίοι κτηνοτρόφοι, που βλέπουν την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου. Αυτό, άλλωστε, είχε ισχυριστεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός, όταν στις 5 Απριλίου επισκέφθηκε το νομό Σερρών και συγκεκριμένα τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βισαλτίας.
Ανακοινώθηκαν οι τιμές, μέσω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη και Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού και μάλιστα παρατίθεται και ο συγκριτικός πίνακας. Τι ζήτησε δηλαδή η ΠΑΣΕΓΕΣ και τι αποφασίσθηκε τελικά από τους δύο Υπουργούς. Αυτό που διαπιστώνει κανείς, πως υπάρχει μία μεγάλη διαφορά της τάξης του 35 με 40%, ανάμεσα στην πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ και της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 356 επισκέπτες