Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

dimarxeio.jpgΞεκίνησε η προσπάθεια από το δήμο Σερρών elvima.gif
Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης & Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ), ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου, την ανακύκλωση των αποβλήτων (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρος και αλουμίνιο), όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος, σύμφωνα με τον οποίο, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς του συνεργείου της Εταιρείας Ανακύκλωσης η ενημέρωση και διανομή πόρτα- πόρτα σάκου ανακύκλωσης και φυλλαδίων, μεταξύ των οδών Σινώπης, Νικομηδείας, Αργυρού, Αγίου Αντωνίου, Δραγούμη, Πλαστήρα, Βενιζέλου και Ιερολοχιτών, που αφορά αρχικά το κέντρο της πόλης. Θα ακολουθήσει ενημέρωση σταδιακά σε όλες τις περιοχές της πόλης έως ότου ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των μπλε κάδων ανακύκλωσης συσκευασιών.

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτοι 280 των 1100 λίτρων με το ειδικό αυτοκόλλητο (από το σύνολο των περίπου 800 κάδων) ειδικοί μπλε κάδοι από συνεργεία του Δήμου μας, ενώ ο δεύτερος κύκλος τοποθέτησής τους είναι σχεδιασμένο να γίνει στις 27 Αυγούστου.
Στις 28 Ιουλίου θα επιχειρηθεί το πρώτο δρομολόγιο συλλογής συσκευασιών με δύο νέα απορριμματοφόρα που τα έλαβε ο δήμος Σερρών ως δωρεά από την εταιρεία για τον σκοπό αυτό.
Ο δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος πρόσθεσε:
«Αφού πραγματοποιηθεί και με τη βοήθεια όλων των τοπικών μας ΜΜΕ η ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας, είναι αναγκαίο να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη οικολογικής νοοτροπίας, ώστε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον με τη σωστή διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Όλοι οι Δήμοι του Νομού είναι καλό να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου μας. Ήδη και οι Δήμοι Εμμανουήλ Παπά, Στρυμόνα, Νιγρίτας και Βισαλτίας έχουν προχωρήσει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αποτελεί ευθύνη για όλους μας η μείωση του όγκου των σκουπιδιών για μια πόλη καθαρή που είναι δείγμα πολιτισμού και αρχοντιάς.
Εδώ βρίσκεται και το μεγάλο στοίχημα: η περιβαλλοντική συνείδηση να μην επιβληθεί αλλά να κατακτηθεί.
Για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού υπήρξε συνεχής συνεργασία του Δήμου με το τμήμα Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών, όπου έγινε πλήρης καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και μέσα. Με GPS καταγράφηκαν όλοι οι κάδοι και τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, μια δουλειά η οποία έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια, και σχεδιάστηκαν οι θέσεις τοποθέτησης των νέων κάδων και των νέων δρομολογίων. Χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία GIS ώστε να έχουμε πλέον όλες τις πληροφορίες ψηφιακά για μεταγενέστερη χρήση.
Με αφορμή την ανακύκλωση έγινε η καταγραφή της παρούσας κατάστασης στον τομέα καθαριότητας, όπου εντοπίστηκαν τα προβλήματα υποδομών και προσωπικού, ώστε ο σχεδιασμός που γίνεται να τα λάβει υπόψη και να βελτιώσει τις υποδομές καθώς και τις δύσκολες συνθήκες των εργαζομένων στον τομέα αυτό.

Με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω ότι ήδη ο Δήμος μας μετέχει στην ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού με τη συλλογή ογκωδών αποβλήτων, ψυγείων, πλυντηρίων, τηλεοράσεων, κλπ, με ένα τηλεφώνημα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου μας στο 2321036170. Επίσης έχει προγραμματίσει την τοποθέτηση ειδικών κάδων 240 λίτρων μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων, αρχικά σε 17 σημεία της πόλης μας και το δίκτυο θα επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας και τα σχολεία.
Ας επιχειρήσουμε λοιπόν όλοι μαζί με υπευθυνότητα και μικρές αλλαγές στην συμπεριφορά μας να υιοθετήσουμε την πρακτική της «διαλογής στην πηγή» ξεχωρίζοντας τα απορρίμματα συσκευασίας από τα υπόλοιπα απορρίμματα στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στην επιχείρηση

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 265 επισκέπτες