Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

dikastiko_megaro_synantisi.jpgΓια το νέο δικαστικό μέγαρο elvima.gif
Θετικά είναι τα μηνύματα που έφερε στις Σέρρες, το κλιμάκιο της κατασκευαστικής εταιρείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Θέμις Α.Ε.», τα μέλη του οποίου- μαζί με το νομάρχη Στέφανο Φωτιάδη, το δήμαρχο Σερρών Γιάννη Βλάχο και τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σερρών Πασχάλη Αγγελίδη- αποτελούν την επιτροπή καταλληλότητας για την επιλογή οικοπέδου για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Σερρών. Χθες το μεσημέρι, τα μέλη της επιτροπής συναντήθηκαν και συζήτησαν τις λεπτομέρειες του έργου. Μία παράγραφος, όμως, στο σχέδιο πορίσματος, προκάλεσε προς στιγμή αναστάτωση, καθώς όπως ανέφερε: «…η τυχόν ματαίωση για οποιοδήποτε λόγο της χωροθέτησης του διοικητικού κέντρου στον παρακείμενο χώρο, θα επιφέρει ακαταλληλότητα του προτεινόμενου γηπέδου από πολεοδομική άποψη, διότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υφίσταται οργανική σύνδεση του χώρου με την πόλη των Σερρών».

Το ζήτημα αυτό διευκρινίσθηκε άμεσα και όπως τόνισε ο νομάρχης Σερρών, έχει αλλαχθεί επί της ουσίας το περιεχόμενο αυτής της πρώτης εισήγησης, που ουσιαστικά ήταν βάση για συζήτηση:
«Έχουμε πλέον ξεκαθαρίσει ότι ο ευρύτερος χώρος είναι ένα διοικητικό «πάρκο». Συνεπώς υπάρχει ήδη και έχει γίνει αντιληπτό από τους εμπλεκόμενους και κυρίως από το συντάκτη. Σας λέω ξανά ότι η εισήγηση αυτή, ήταν εισήγηση για εκκίνηση συζήτησης».
Όλες οι πλευρές, πάντως, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες από τις εξελίξεις, ενώ- καλώς εχόντων των πραγμάτων- οι εργασίες για την ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου, θα ξεκινήσουν το 2010.
Ο δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος δήλωσε όχι απλά ικανοποιημένος, αλλά ευχαριστημένος, καθώς όλες οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. «Εμείς είμαστε στη διάθεση όλων, καθώς υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία για να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος. Να έχει ο νομός ένα νέο δικαστικό μέγαρο, αντάξιο της ιστορίας και του μεγέθους του,» επεσήμανε ο δήμαρχος Σερρών Γιάννης Βλάχος.
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πασχάλης Αγγελίδης, υπογράμμισε:
«Δηλώνω πλήρως ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης. Ξέρετε ότι στόχος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών εδώ και μια δεκαετία περίπου, είναι η ανέγερση ενός νέου δικαστικού μεγάρου. Το ζητούσαμε επίμονα ως δικηγόροι από το υπουργείο και πάντα υπάρχουν αποτελέσματα όταν υπάρχει συναίνεση και συνεργασία των τοπικών φορέων. Στις αρχές του 2009 προβλέπεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η έκδοση του Π.Δ. και η κύρωση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, που καθορίζονται οι συντελεστές δόμησης της περιοχής. Προχωράμε πάρα πολύ καλά και πιστεύω ότι θα συνεχισθεί αυτό το κλίμα συνεργασίας, το οποίο είναι άψογο».

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 524 επισκέπτες