Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

diavasi.jpgΑπό τη Διάβαση Πεζών elvima.gif
Από τη «Διάβαση Πεζών», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης «διάβαση πεζών» κατατέθηκε από την κα Αμανατίδου και κ. Κουράκη (βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), επερώτηση στην οποία ζητούνταν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να απαντήσει, μεταξύ άλλων και στο επίμαχο ερώτημα της αλλαγής (ή ακύρωσης) του νόμου του ’99, στη βάση του οποίου νομιμοποιείται το αντίστοιχο υπουργείο να διεκδικεί την πολεοδόμηση σημαντικού μέρους των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων, ανά την επικράτεια (και κατά συνέπεια και στην πόλη των Σερρών). Αντί οποιασδήποτε ουσιαστικής απάντησης, ο Υπουργός καταθέτει εκ νέου τα «δικαιώματα» πολεοδόμησης που προκύπτουν για το Υπουργείο, από την εφαρμογή του υπό συζήτηση νόμου, χωρίς να προβαίνει στην παραμικρή έστω νύξη για το ενδεχόμενο αλλαγής ή επανεξέτασης της νομιμότητάς του, για το οποίο άλλωστε και ερωτήθηκε.
Μάλιστα στην απαντητική του αναφορά, πέραν του ότι δηλώνει το δικαίωμα οικειοποίησης και του στρατοπέδου «Παπαλουκά», το οποίο ανήκει στο Δήμο Σερρών, αναφέρεται εκτενώς στις προσπάθειες τόσο της προηγούμενης όσο και της τωρινής δημοτικής Αρχής για την κατάθεση πρότασης πολεοδόμησης του στρ. «Εμ. Παπά», πού όμως μέχρι στιγμής παραμένουν ανολοκλήρωτες.
Τα παραπάνω έρχονται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσουν την άποψη και θέση που από καιρό έχουμε καταθέσει, σύμφωνα με τη οποία η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συμπεριφέρεται ως ο τελευταίος ιδιώτης που υπερασπίζεται τα ιδιοτελή του συμφέροντα. Αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και συνειδητοποιώντας τις δυνατότητες που διανοίγονται για τους ασφυκτικά πνιγμένους στο μπετόν αστικούς άξονες της πόλης, να προχωρήσει στην ακύρωση του επίμαχου νόμου, εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με στυγνούς εργολαβικούς όρους τα όποια «δικαιώματά» του.
Αντιστοίχως, δε, αντί οι δημοτικές μας Αρχές να υψώσουν το ανάστημά τους και να ζητήσουν με επιμονή το δικαίωμα της παραχώρησης του συνόλου της έκτασης των στρατοπέδων στην απόλυτη δικαιοδοσία τους, συμπεριφέρονται ως επαίτες διαπραγματευόμενοι την περιουσία των δημοτών τους.

Εμείς ως «διάβαση πεζών» εμμένοντας στις θέσεις μας, θέσεις ξεκάθαρες που ζητούν την μετατροπή των στρατοπέδων σε Μητροπολιτικά πάρκα, όπου θα αναδεικνύεται η ιστορική, αρχιτεκτονική αλλά και χρηστική αξία των οικημάτων, θα εξακολουθούμε να ζητούμε την συμπαράσταση των πολιτών προς την κατεύθυνση της οριστικής κατάργησης του αποικιοκρατικού νόμου του ’99 και ταυτόχρονα θα βρισκόμαστε σε συνεχή σύγκρουση με οποιαδήποτε δημοτική Αρχή επιχειρήσει την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων των Σερραίων πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 739 επισκέπτες