Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

aggelidis_petros.jpgΟ Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσιότρας, έκανε δεκτή την από 2 Ιουνίου 2008 προσφυγή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, σχετικά με το στρατόπεδο ‘’Παπαλουκά΄΄ και ακύρωσε την αρ. 514/2008 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, μόνον ως προς τα σημεία αυτής που αναφέρονται στην κυριότητα της έκτασης επί της οποίας βρίσκεται το στρατόπεδο “Παπαλουκά” για τους ειδικότερους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό μέρος της παρούσης απόφασης. Υπενθυμίζουμε, ότι το δημοτικό συμβούλιο Σερρών στη συνεδρίασή του με ημερομηνία 22 Μαΐου 2008, είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία να διατυπώσει αίτημα προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (Υ.Α.Μ.Σ.), σύμφωνα με το οποίο ζητούσε την αισθητική αναβάθμιση των στρατοπέδων Εμ. Παπά, Παπαλουκά και Κολοκοτρώνη, η οποία συνίστατο στην κατεδάφιση περιφράξεων (μανδρότοιχων), στην καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των στρατοπέδων, στη συντήρηση – διατήρηση όλων των κτιρίων, στην κατεδάφιση ετοιμόρροπων – μισογκρεμισμένων υπόστεγων, στη δενδροφύτευση, στην ανάπλαση πάρκων εσωτερικά των στρατοπέδων κ.λπ.
Κατά της απόφασης αυτής του δημοτικού συμβουλίου Σερρών (αρ. 514/2008), η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων κατέθεσε προσφυγή στην Περιφέρεια και ζητούσε την ακύρωση της απόφασης αυτής μόνον ως προς τα σημεία εκείνα που αναφέρονται στο στρατόπεδο “Παπαλουκά” για τους εξής λόγους:
1ον Σύμφωνα με τα έγγραφα που υπάρχουν στο κτηματολογικό γραφείο Σερρών και τα οποία κατέθεσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκύπτει, ότι την πλήρη κυριότητα στο στρατόπεδο “Παπαλουκά” την έχει ο δήμος Σερρών.
2ον Το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Σερρών προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως είναι διατυπωμένο στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών (αρ. 514/2008), σημαίνει την παραίτηση του δήμου Σερρών από την πλήρη κυριότητα στο στρατόπεδο “Παπαλουκά” και την αναγνώριση της πλήρης κυριότητας του εν λόγω στρατοπέδου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διότι η δημοτική αρχή σύμφωνα με την απόφαση αυτή δεσμεύεται, ότι δεν θα προκύψουν διεκδικήσεις από τη χρήση της γης των στρατοπέδων (και ως εκ τούτου και του στρατοπέδου “Παπαλουκά”) και ότι τα ακίνητα των στρατοπέδων (και του “Παπαλουκά”) εφόσον προκύψουν λόγοι, θα παραδοθούν οποιαδήποτε στιγμή ζητηθεί από την στρατιωτική υπηρεσία.
3ον Σύμφωνα με το άρθρο 178 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων Ν. 3463/2006 παρ. 1: “Οι Δήμοι και οι Κοινότητες οφείλουν να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία τους με τρόπο επιμελή και αποδοτικό”.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσιότρας στο έγγραφό του με αρ. 6826 / 30 Ιουνίου 2008, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα ανωτέρω αναφέρει τα εξής στην παράγραφο 12 του εγγράφου αυτού: «Επειδή στην προκειμένη περίπτωση η αριθ. 514/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το μέρος αυτής που αναφέρεται στην παραίτηση του Δήμου από την κυριότητα της έκτασης στην οποία βρίσκεται το στρατόπεδο “Παπαλουκά” έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προβλέπονται από το πνεύμα και τη σκοπιμότητα του άρθρου 178 του Ν. 3463/2006» και καταλήγει μετά την ανωτέρω παράγραφο ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως εξής:

«Για τους παραπάνω λόγους
Αποφασίζουμε
Κάνουμε δεκτή την από 2/6/2008 προσφυγή της Δημοτικής Παράταξης “Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων” και ακυρώνουμε την αριθ. 514/2008 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών μόνον ως προς τα σημεία αυτής που αναφέρονται στην κυριότητα της έκτασης επί της οποίας βρίσκεται το στρατόπεδο “Παπαλουκά” για τους ειδικότερους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό μέρος της παρούσης απόφασης.
Η παρούσα απόφαση μπορεί να προσβληθεί από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 151 του Ν. 3463/2006 ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του ιδίου Νόμου, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη στην οδό Τ. Οικονομίδη κ. Καθ. Ρωσσίδου 11 Τ.Κ. 54008 Θεσσαλονίκη εντός προθεσμίας ενός μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής».

Από το γραφείο τύπου
της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

Συνημμένα σας παραθέτουμε
το έγγραφο με αρ. 6826/30-06-2008
του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας
Κεντρικής Μακεδονίας

page_protovoulia.jpg

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 191 επισκέπτες