Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

gefyra_mesolakias_tsiotras.jpgΟλοκληρώνεται η νέα γέφυρα Μεσολακκιάς- προβλήματα στο δρόμο Αμφίπολης elvima.gif
Να μην κλείσει η παλαιά γέφυρα της Μεσολακκιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διερχόμενοι οδηγοί, ζήτησε ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Τσιότρα, στην προχθεσινή συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής, πάντως, η νέα γέφυρα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα και δεν φαίνεται ικανή να εξαλείψει την επικινδυνότητα.

«Έχω τη δυνατότητα να εκφράσω βεβαίως άποψη, χωρίς να είμαι τεχνικός, ότι τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα για τους διερχόμενους και με βάση τη μεγάλη κυκλοφορία. Οι τεχνικοί τους οποίους συμβουλεύτηκα έχουν ακριβώς την ίδια γνώμη. Συνεπώς στο ραντεβού με το Γενικό Γραμματέα θα του ζητήσω να διακοπούν οι εργασίες συντήρησης στην παλιά γέφυρα και να ξεκινήσουν τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη, προκειμένου το επίμαχο αυτό διάστημα να λειτουργούν και οι δύο γέφυρες. Η νέα για την κίνηση προς τη θάλασσα και η παλιά προς τις Σέρρες,» δήλωσε την παραμονή του ραντεβού ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ως «ανάγκη» τη λειτουργία και των δύο γεφυρών, διότι –όπως εξήγησε- έτσι όπως είναι χαραγμένος ο καινούριος δρόμος πρόσβασης προς την καινούρια γέφυρα, δημιουργεί μία παγίδα λίγο πριν τη γέφυρα και σίγουρα εκεί θα δημιουργηθούν πάρα πολλά προβλήματα.
«Συνεπώς διαβλέπω ότι η καινούρια γέφυρα αντί να κάνει άρση της επικινδυνότητας και να διευκολύνει, θα δημιουργήσει μάλλον προβλήματα. Έτσι, λοιπόν και οι δύο γέφυρες πρέπει να λειτουργήσουν και ας γίνουν οι βελτιώσεις στην παλιά το φθινόπωρο. Νομίζω ότι πάλι θα προλάβει ο εργολάβος και τελικά θα εξυπηρετηθεί και ο κόσμος, για να μην έχουμε μποτιλιαρίσματα και επικίνδυνα σημεία και από την είσοδο και από την έξοδο της νέας γέφυρας,» τόνισε ο κ. Στέφανος Φωτιάδης.
Η ατζέντα της συνάντησης του νομάρχη Σερρών και του Περιφερειάρχη, περιελάμβανε θέματα περιβάλλοντος, αισθητικής και οδοποιίας φυσικά. Ο νομάρχης Σερρών τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μία άλλη απάντηση στην ανάγκη για μία γέφυρα που εξυπηρετεί ουσιαστικά δύο νομούς, ενώ εξίσου επικίνδυνη είναι και η κατηφόρα της Αμφίπολης.
«Ο δρόμος είναι σε απερίγραπτη κατάσταση. Είναι όλο βυθίσεις και είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για αυτοκίνητα που είναι χαμηλά και επίσης υπάρχει πρόβλημα με τη σταθερότητα της οδήγησης. Είχα ζητήσει από την αρχή του χρόνου από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αυτό το κομμάτι, επιτέλους να το στρώσουν, διότι δεν είναι δυνατόν να πάμε ξανά σε ένα άλλο καλοκαίρι, με τόσα φορτία. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα. Θα ζητήσω, επειδή ξέρω ότι αυτή την περίοδο υπάρχει μια δημοπρασία της Περιφέρειας στον αέρα, να προβλεφθεί η συντήρηση, η άμεση αποκατάσταση. Ένα βράδυ τελοσπάντων να μείνουμε όλοι εκεί και να γίνει αυτή η αποκατάσταση διότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό το κομμάτι, όλοι κινούνται προς το κέντρο του δρόμου και φοβάμαι ότι θα έχουμε σοβαρά προβλήματα φέτος,» επεσήμανε ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 23 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 23 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 259 επισκέπτες