Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

pirkagia.jpgΣτο τέσσερα χθες ο βαθμός επικινδυνότητας για το νομό Σερρών. elvima.gif
Φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί, στους πρόποδες του Μπέλλες και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Μανδρακίου, του δήμου Πετριτσίου. Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ επί ποδός ήταν και ο στρατιωτικός μηχανισμός. Το δύσβατο της περιοχής, αλλά κυρίως οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν, δυσκόλεψαν αρκετά το έργο της κατάσβεσης από τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίοι λίγες ώρες αργότερα κατόρθωσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, φωτιά ξέσπασε σε περιοχή μεταξύ Κάτω Πορροΐων και Ροδόπολης, η οποία- αν και αρκετά σοβαρή- τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Ο νομός Σερρών βρέθηκε χθες στο… κόκκινο και για πρώτη φορά βρέθηκε στο νούμερο τέσσερα του πίνακα επικινδυνότητας, ενώ από σήμερα αναμένεται να περάσει ξανά στο νούμερο δύο. Το ξηρό κλίμα, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι, ήταν οι λόγοι που εκτόξευσαν το νομό Σερρών στα κρίσιμα όρια επικινδυνότητας. Όλος ο υπηρεσιακός μηχανισμός, αλλά και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται επί ποδός και στις υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός. Χθες το πρωί συνεδρίασε το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο και κρίθηκε ότι έπρεπε να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, πέραν των συμβατικών μέτρων που λαμβάνονται κάθε φορά.
«Πρέπει να καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι στο βαθμό τέσσερα επικινδυνότητας, ήταν για πρώτη φορά ο νομός Σερρών, τα τελευταία επτά χρόνια. Κρίθηκε, λοιπόν, σκόπιμο να λάβουμε πρόσθετα μέτρα, όπως είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές και βέβαια να στείλουμε τέσσερα λεωφορεία στις παιδικές κατασκηνώσεις, έτσι ώστε- αν παραστεί ανάγκη- να μεταφερθούν τα παιδιά. Το γεγονός ότι ήμασταν στο νούμερο τέσσερα της επικινδυνότητας, επέβαλλε ακριβώς αυτά τα πρόσθετα μέτρα και μακάρι να μην χρειαστεί να κάνουμε χρήση τους,» δήλωσε ο αντινομάρχης υποδομών και παραγωγικότητας Βαγγέλης Καλαθάς τόνισε πως ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι αγρότες, που αυτό το διάστημα βάζουν φωτιές σε καλαμιές και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που η διαδικασία αυτή εξελίχθηκε σε μεγάλες πυρκαγιές.
Εντωμεταξύ, ο νομάρχης Σερρών Στέφανος Φωτιάδης, εξέδωσε χθες απόφαση, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τόσο στο Λαϊλιά, όσο και στο περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου. Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει τα εξής:

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Νομάρχης Σερρών

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 3013/02 περί Πολιτικής Προστασίας.
2. Τις διατάξεις του Ν. 3613/07 περί αναβάθμισης Πολιτικής Προστασίας
3. Τις διατάξεις του Ν. 2612/98, περί ανάθεσης δασοπυρόσβεσης στην Π.Υ.
4. Την υπ’ αριθμόν 4260/22-5-08, απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και στην συνέχεια την υπ’ αριθμόν 534/28-5-08 απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία εξουσιοδοτεί το Σ.Ν.Ο. να καθορίζει τις ακριβείς περιοχές και τις ώρες που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.
5. Την ανάγκη επιβολής του παραπάνω προληπτικού μέτρου.
6. Την από 16/7/2008 σύγκλιση του Σ.Ν.Ο. Νομού Σερρών, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Προέδρου αυτού κ. Στέφανου Φωτιάδη Νομάρχη Σερρών.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Απαγορεύουμε την κυκλοφορία πολιτών και τροχοφόρων κάθε είδους, εκτός αυτών που επιβαίνουν εντεταγμένα όργανα που έχουν την ευθύνη της εν γένει δασοπυρόσβεσης και πρόληψης
• στο Δάσος της περιοχής Λαϊλιά και
• στο περιαστικό Δάσος Σιδηροκάστρου
πλην των αποδεδειγμένα εχόντων εργασία, από σήμερα 16/7/2008 και ώρα 10.00 πρωινή, έως και 10.00 πρωινή της 17/7/2008.
Β. Η εφαρμογή της απόφασης αυτής ανατίθεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών και τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών.
Γ. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο του 458 του Ποινικού Κώδικα, εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης.


Ο Νομάρχης


Στέφανος Φωτιάδης

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 23 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 23 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 409 επισκέπτες