Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

kalathas_antinomarxis.jpgΟ αντινομάρχης Β. Καλαθάς ζητά για το θέμα των ΧΑΔΑ elvima.gif
Με τη… χατζάρα να κρέμεται πάνω από τα "κεφάλια" των αιρετών, την περασμένη εβδομάδα, η διαχειριστική επιτροπή, που είναι η εποπτεύουσα αρχή, διενήργησε έλεγχο της εκτέλεσης των εργολαβιών από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, για την αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών. Μάλιστα στα μέσα της εβδομάδας που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη νομαρχία, με τη συμμετοχή αιρετών του Α' βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με τον αντινομάρχη υποδομών Βαγγέλη Καλαθά, παρά το γεγονός ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση προχωρά στην αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών και παραδίδει μια ενεργή χωματερή, παρατηρούνται συμπεριφορές από πολίτες που έχουν βαθιά τις ρίζες τους στο παρελθόν, εναπόθεση δηλαδή όπου βρουν, σκουπιδιών, όπου βολεύει. Ο κίνδυνος, όμως, ελλοχεύει και δεν είναι άλλος από την απένταξη του έργου.

"Επιστήσαμε την προσοχή στους δημάρχους έναν- έναν, που είναι μέσα σε αυτές τις εργολαβίες. Για τις ευθύνες που επωμίζονται σε ότι αφορά την τήρηση της τάξης, αφού φύγει η εργολαβία, πρώτον. Τους επιστήσαμε το γεγονός ότι επιτέλους πρέπει να επιβληθούν και πρόστιμα σε όσους συμπολίτες μας δεν πειθαρχούν με αυτή τη λογική και ότι κι εμείς είμαστε διατεθειμένοι ως νομαρχία, να επιβάλλουμε πρόστιμα. Υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος. Είναι ο κίνδυνος της απένταξης του έργου. Εάν το έργο δεν γίνει όπως ακριβώς προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, θα απενταχθεί και μιλάμε για δύο εκατομμύρια ευρώ κι αυτό τινάζει τον προϋπολογισμό της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στον αέρα," τονίζει ο κ. Βαγγέλης Καλαθάς, ο οποίος προσθέτει πως υπάρχει το στοιχείο της συνυπευθυνότητας. Θα πρέπει, δηλαδή, να καταλάβουν οι δήμαρχοι, αλλά και οι πολίτες ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κατάσταση και πως θα πρέπει να πειθαρχήσουν στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να παραδώσουν έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά.
"Είπαμε, λοιπόν, στους δημάρχους και επιστήσαμε την προσοχή τους σε κάθε τι που υπάρχει στα διοικητικά όρια του δήμου τους, όπως το κατέγραψε η διαχειριστική αρχή. Τους είπαμε ότι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της άρσης αυτών των προβλημάτων που υπάρχουν και ότι θα πρέπει από εδώ και πέρα να συνεργαστούν πλήρως μαζί μας, έχοντας ως κέντρο της προσοχής τους αυτό ακριβώς το γεγονός, ότι αφού παραδοθεί η εργολαβία με τους όρους που προβλέπει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να συνεχισθεί η κατάσταση από εκεί και πέρα. Τελείωσε η ανεξέλεγκτη εναπόθεση των απορριμμάτων," δήλωσε στο Ε.Β. ο αντινομάρχης υποδομών.
Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια εξυγίανσης της υφιστάμενης κατάστασης. Όπως όλοι γνωρίζουν, σε κάθε χωριό σχεδόν, υπήρχε και μία χωματερή. Γίνεται μία τεράστια προσπάθεια μείωσης του αριθμού των χωματερών, με στόχο να παραδοθεί σε κάθε Καποδιστριακό δήμο μία ενεργή χωματερή και να αποκατασταθούν οι υφιστάμενες χωματερές. Με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων υποδείχθηκε και αδειοδοτήθηκε περιβαλλοντικά, ο χώρος που θα "φιλοξενεί" την ενεργή χωματερή. Ξεκίνησε μια προσπάθεια με μια εργολαβία 563.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ των δήμων Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά, Κορμίστας και Σκοτούσσας. Υπάρχει, επίσης, μια άλλη εργολαβία 849.000 ευρώ που αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Ηράκλειας, Πρώτης, Στρυμόνα, Στρυμονικού, Σκουτάρεως και Τραγίλου. Αυτές είναι δύο εργολαβίες που το άθροισμά τους ανέρχεται στο 1.400.000 ευρώ.
"Έχουμε λοιπόν το στόχο να καταλήξουμε να υπάρχει μία χωματερή σε κάθε δήμο. Παράλληλα ήδη έχουμε μελετητή για μια άλλη εργολαβία των 600.000 ευρώ και αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ του δήμου Πετριτσίου, μίας χωματερής του δήμου Στρυμόνα, τέσσερις του δήμου Καπετάν Μητρούση και μία της κοινότητας Αχλαδοχωρίου. Όλες αυτές οι εργολαβίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους. Θεωρώ ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε κάνει μια πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης αυτού του μεγάλου προβλήματος, που λέγεται ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών," υπογράμμισε ο αντινομάρχης υποδομών και παραγωγικότητας Βαγγέλης Καλαθάς.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 23 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 23 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 247 επισκέπτες