Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

aggelidis.jpgΣε αύξηση της τιμής του προχωρά η ΔΕΥΑΣ elvima.gif
Γ.Δάγκος: ''Δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη η απόφαση''. Π.Αγγελίδης: '' Προεκλογικά υπόσχονταν μειώσεις. Μετεκλογικά προχωρούν σε γενναίες αυξήσεις''. Το νερό … νεράκι αναμένεται σύντομα ν' αναφωνούν πολλοί δημότες των Σερρών , ύστερα από την απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Σερρών να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων της. Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης , κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε η μηνιαία αναπροσαρμογή του πάγιου τέλους από 4 ευρώ που είναι σήμερα σε 6 ευρώ, η αύξηση του τέλους συντήρησης υδρομέτρου για κάθε εκδιδόμενο λογαριασμό από 1,5 ευρώ που είναι σήμερα σε 2 ευρώ και η παράλληλη αύξηση του ποσοστού αποχέτευσης από 70% επί της αξίας του νερού που ισχύει σήμερα σε 75%. Συνολικά ο κάθε καταναλωτής θα επιβαρυνθεί με μία μέση τιμή 27 ευρώ το χρόνο, ενώ σύμφωνα με την προχθεσινή απόφαση η δημοτική επιχείρηση θα προχωρήσει κάθε χρόνο σε πληθωριστικές αυξήσεις. Στην συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Στέλιος Γαλάνης και ο εκπρόσωπος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών.

''Ομολογουμένως να πρόκειται για μια δύσκολη, ίσως και σκληρή από μέρους μας απόφαση προς μερίδα συνδημοτών μας, αλλά είναι απολύτως αναγκαία για το μέλλον της επιχείρησης. Οταν όλα έχουν αυξηθεί, μόνο έτσι διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία της'' δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Γιώργος Δάγκος.
Αμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης, με δριμεία κριτική από τη Δημοτική Πρωτοβουλία Σερρών, κατά τη δημοτική αρχής.
''Η απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008, περιλαμβάνει αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., που κυμαίνονται από 10% έως 46% για το 90% των καταναλωτών και από 4,5% έως 8,5% για το 10% των καταναλωτών. Συγκεκριμένα ανάλογα με την κατανάλωση νερού, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. έχουν ως εξής:
Στις καταναλώσεις από 1(ένα) κυβικό νερού έως 60(εξήντα) κυβικά νερού, όπου συμπεριλαμβάνεται το 90% των καταναλωτών, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. κυμαίνονται από 46% έως 10% αντίστοιχα. Στις καταναλώσεις από 61 κυβικά νερού και άνω, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. διαμορφώνονται από 8,5% έως 4,5% αντίστοιχα'' υποστηρίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

''Ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του λειτουργώντας με κουτοπονηριά επέλεξαν
« τα μπάνια του λαού» ως χρονική στιγμή για την επιβολή των νέων αυτών αυξήσεων''
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων έχει ως εξής:
Γενναίες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ αποφάσισε η δημοτική αρχή του κ. Βλάχου, αντί να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις, για μείωση της τιμής του νερού. Συγκεκριμένα προεκλογικά υποσχόταν, ότι οι κάτοικοι Οινούσας, Επταμύλων, Μετοχίου και Ξηροτόπου, θα πληρώνουν μόνο 50 ευρώ το χρόνο για κατανάλωση νερού, όπως επίσης υποσχόταν μείωση της τιμής του νερού στους χαμηλοσυνταξιούχους άνω των 70 ετών. Με μεγάλη ευκολία τις ίδιες αυτές υποσχέσεις ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του επαναλάμβαναν και μετεκλογικά, ισχυριζόμενοι ότι θα τις υλοποιήσουν σύντομα. Υποστήριζαν μάλιστα κατηγορηματικά μέχρι πρόσφατα, ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επέβαλαν αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Το εκπληκτικό είναι, ότι και μετά την απόφαση τους για αυξήσεις, συνεχίζουν να εμπαίζουν τους Σερραίους δημότες, διαβεβαιώνοντας τους τώρα, ότι οι υποσχέσεις αυτές θα υλοποιηθούν σε βάθος χρόνου!!!
Η δημοτική αρχή του κ. Βλάχου προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους Σερραίους πολίτες στο θέμα αυτό των αυξήσεων της τιμής του νερού και να μεταθέσει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση, ζήτησε από την αντιπολίτευση την κατάθεση προτάσεων για την τιμολογιακή πολιτική του νερού. Η πρόταση της Δημοτικής πρωτοβουλίας Σερραίων ήταν ξεκάθαρη : «Η δημοτική αρχή να υλοποιήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για μείωση της τιμής του νερού. Οι αυξήσεις δεν είναι πρόταση, αλλά η εύκολη λύση». Έχουμε χρέος να υπενθυμίσουμε στο Σερραϊκό λαό, ότι στις 26 Ιουλίου του έτους 2007, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επανεφαρμόσει την απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Σ, σύμφωνα με την οποία το τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο στο ύψος του πληθωρισμού. Έτσι το έτος 2007 το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΣ αυξήθηκε κατά 3%, όσο ήταν και το ύψος του πληθωρισμού και το έτος 2008 προστέθηκε επίσης νέα αύξηση 3%, βάσει πάλι του πληθωρισμού. Το ίδιο θα γίνεται κάθε χρόνο. Δηλαδή, αν π.χ. ο πληθωρισμός κάθε χρόνο είναι της τάξης του 3%, τότε μέχρι τέλους της τετραετίας, το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΣ θα έχει επιβαρυνθεί, μόνον από την πληθωριστική αύξηση, κατά 12%. Επομένως δε χρειαζότανε και νέες αυξήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ορθολογική οικονομική διαχείριση και προγραμματισμός σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΣ, για την αποφυγή πρόσθετων οικονομικών επιβαρύνσεων στους δημότες.
Ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του λειτουργώντας με κουτοπονηριά επέλεξαν « τα μπάνια του λαού», ως χρονική στιγμή για την επιβολή των νέων αυτών αυξήσεων στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., πιστεύοντας ότι έτσι η απόφασή τους αυτή θα περάσει απαρατήρητη στους Σερραίους δημότες, χωρίς αντιδράσεις και ανώδυνα για την δημοτική αρχή. Ας μην υποτιμούν τόσο την νοημοσύνη του Σερραϊκού λαού. Ο Σερραϊκός λαός και μνήμη έχει, αλλά ξέρει να κρίνει και να αξιολογεί.
Η ασυνέπεια και η αναξιοπιστία του κ. Βλάχου δεν μας εκπλήσσουν, διότι το ίδιο «έργο» το είδαμε και στην πρώτη δημαρχιακή του θητεία. Τότε προεκλογικά, το έτος 1994, υποσχόταν ο κ. Βλάχος δραστική μείωση της τιμής του νερού και όταν ανέλαβε τη δημοτική αρχή το έτος 1995, αύξησε την τιμή του νερού δραματικά!!! Στην πρώτη του μάλιστα δημαρχιακή θητεία, να υπενθυμίσουμε, ότι παρά την επιβολή μεγάλων αυξήσεων στην τιμή του νερού, οκταπλασίασε τις ζημιές χρήσης στη ΔΕΥΑΣ, διότι παρέλαβε το έτος 1995 ζημιές χρήσης 315.000 ευρώ και παρέδωσε στο τέλος της τετραετίας του το έτος 1998 ζημιές χρήσης 2.700.000 ευρώ. Επίσης στην πρώτη του δημαρχιακή θητεία ο κ. Βλάχος εξασφάλισε τα λιγότερα χρήματα για την ΔΕΥΑΣ μόλις 400.000ευρώ, σε σύγκριση με άλλους δημάρχους του δήμου Σερρών, οι οποίοι εξασφάλισαν πολλαπλάσια χρήματα.
Με τα διάφορα σαθρά επιχειρήματα που προβάλλουν τώρα, προκειμένου να δικαιολογήσουν την ασυνέπειά τους και την απόφασή τους, για αυξήσεις στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., συνεχίζουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των Σερραίων δημοτών, διότι ήταν γνωστό σε όλους προεκλογικά, ότι η οικονομική κατάσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. δεν άντεχε την υλοποίηση τέτοιων υποσχέσεων.
Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων, αντιμετωπίζοντας με σεβασμό το Σερραϊκό λαό δεν «μοίραζε» απατηλές υποσχέσεις και δεν υποσχόταν μείωση της τιμής του νερού. Αντιθέτως, αγνοώντας το πολιτικό κόστος προσπαθούσε προεκλογικά να πείσει τους Σερραίους δημότες, ότι οι υποσχέσεις του κ. Βλάχου μοναδικό σκοπό είχαν την υφαρπαγή της ψήφου και την εξαπάτησή τους.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 281 επισκέπτες