Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

tsikes_empapa.jpgΤης δημοτικής αρχής Εμμανουήλ Παπά elvima.gif
Ιστορικό-
τητα- φύση- θρησκευτικός τουρισμός- παράδοση. Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το σχεδιασμό της η δημοτική αρχή Εμμανουήλ Παπά, που γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να «επιταχύνει» και να κάνει άλματα, για να προλάβει την υπόθεση που λέγεται «ανάπτυξη». Η δημοτική αρχή είναι ξεκάθαρη στους στόχους που θέτει και φυσικά συγκεκριμένη. Σύμφωνα με το δήμαρχο Βασίλη Τσικέ, η πρώτη προτεραιότητα αφορά την ιστορικότητα του δήμου, ο οποίος δήμος έχει αναδείξει τον Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών Δυνάμεων. «Αυτό πρέπει να το αναδείξουμε, όχι μονάχα είναι υποχρέωση του Δήμου, αλλά και της Κυβέρνησης. Άρα πρέπει η κεντρική εξουσία πρέπει να τον συμπεριλάβει μέσα στα σχολικά βιβλία. Ότι είναι ο Κολοκοτρώνης για τη νότια Ελλάδα, το ίδιο πράγμα είναι για εμάς ο Εμμανουήλ Παπάς. Στις προθέσεις μας είναι, σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο και με τους υπόλοιπους πολιτιστικούς συλλόγους, είναι να ξεκινήσουμε τη δημιουργία ενός μαυσωλείου, όπου εκεί θα μεταφέρουμε τα κόκαλα του Εμμανουήλ Παπά. Είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος κι όχι μόνο.
Πρέπει, λοιπόν, να αναδείξουμε το δημοτικό διαμέρισμα μέσα από τον μεγάλο αυτό άνδρα που έχει περάσει από την ιστορία της περιοχής,» υπογραμμίζει ο κ. Βασίλης Τσικές, ο οποίος υπενθυμίζει πως στο χώρο που προβλέπεται να γίνει μαυσωλείο, υπάρχει ένα παραδοσιακό κτίριο, που σήμερα ονομάζεται σχολαρχείο και εκεί λειτουργεί μουσείο, όπου υπάρχουν εκθέματα που αφορούν τον αγώνα του 1821, αλλά και ειδικότερα τον Εμμανουήλ Παπά.
Το δεύτερο στοιχείο που στοχεύει να αναδείξει η δημοτική αρχή, είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, που υπάρχει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά πιο πολύ στο δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Πνεύματος και στο δημοτικό διαμέρισμα Τούμπας. Εκεί υπάρχουν μοναστήρια εκπληκτικής ομορφιάς.
Τρίτο στοιχείο, ως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, είναι να αναδειχθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας των Δαρνακοχωριών. Τα πέντε Δαρνακοχώρια- το Χρυσό, το Άγιο Πνεύμα, το Νέο Σούλι, ο Εμμανουήλ Παπάς και η Πεντάπολη- έχουν έντονο το παραδοσιακό στοιχείο και μάλιστα έχει εκδοθεί και ειδικό λεξιλόγιο με τη γλώσσα των Δαρνακοχωριτών.
Μία ακόμη προτεραιότητα, είναι η αξιοποίηση του Μενοίκου όρους και η δημοτική αρχή στοχεύει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από το δημοτικό διαμέρισμα Αγίου Πνεύματος, υπάρχει η λίμνη Καμπέρα και πέριξ αυτής της λίμνης υπάρχει μοναδική πανίδα. Άγρια άλογα, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.
«Για να μπορέσουμε, όμως, να είμαστε τουριστικά επισκέψιμοι, θα πρέπει να γίνει ο δρόμος. Η πρόσβαση, λοιπόν, είναι η πρώτη προτεραιότητα. Αυτό είναι ένα έργο πάρα πολύ μεγάλο. Το κουβεντιάζουμε με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Το κουβεντιάζουμε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Προσπαθούμε να το εντάξουμε σε ένα από τα καινούρια προγράμματα του ΕΣΠΑ. Είναι ένα έργο πνοής για όλη την περιοχή. Να αξιοποιήσουμε σε αντιπαράθεση, με την καλή έννοια, με το Λαϊλιά, εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο Λαϊλιάς είναι χιονοδρομικό κέντρο. Κι εδώ θα μπορούσε να γίνει χιονοδρομικό κέντρο, αλλά πολλά χιονοδρομικά κέντρα ίσον κανένα. Εμείς θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση εναλλακτικού τουρισμού. Βοηθάει σε αυτό και το έδαφος. Μπορεί να γίνουν περιπατητικά μονοπάτια. Μπορούν να αναπτυχθούν πολλές μορφές τουρισμού,» επισημαίνει ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά Βασίλης Τσικές.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 369 επισκέπτες