Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

nipiagogeia.jpgΔημιουργούνται πέντε νέα νηπιαγωγεία elvima.gif
Λίγους μόνο μήνες μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας για την υλοποίηση ολοκληρωμένου στεγαστικού προγράμματος 50.000.000 ευρώ στο Ν.Σερρών, σε ορίζοντα πενταετίας, προς επίλυση οδεύει το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Σύμφωνα με το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών, Γιάννη Καραβασίλη, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων η κατασκευή επτά σχολικών μονάδων και ενός γυμναστηρίου. Πρόκειται για την κατασκευή:
Ως προς τα Δημοτικά Σχολεία
* του 4ου 9/Θ Δημ.Σχ. Σερρών ύψους 1.700.000 ευρώ
* του 16ου 12/Θ Δημ.Σχ. Σερρών ύψους 3.000.000 ευρώ.
* του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πρώτης –Κρηνίδας ύψους 2.00.000 ευρώ.
* του κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Πρώτης για την διοργάνωση της Μαθητιάδας ύψους 1.500.000 ευρώ .
Επίσης προβλέπεται η καταβολή ποσού 1.000.000 ευρώ για την βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων του νομού.
Ως προς τα Νηπιαγωγεία
Στόχος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών είναι η κατασκευή τριών νέων νηπιαγωγείων κάθε χρόνο, ώστε άμεσα να επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης στέγης στην προσχολική αγωγή , γνώριμο '' μελανό σημείο'' κάθε νέας σχολικής χρονιάς τα τελευταία χρόνια. Στον προγραμματισμό της υπηρεσίας βρίσκονται:
* το 16ο Νηπιαγωγείο Σερρών στο Ο.Π. 708, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.Ο φάκελος είναι πλήρης και αναμένεται η εκτέλεση του έργου.
* το 35ο Νηπιαγωγείο Σερρών στο Ο.Π. 866, αντί του Ο.Π. 640, στην περιοχή Σιγής. Η αλλαγή οικοπέδου απαιτεί την αποστολή όλων των δικαιολογητικών από πλευράς Δήμου.
* το 19ο Νηπιαγωγείο Σερρών στο Ο.Π. 821, στην περιοχή απέναντι από τη ΔΕΗ. Απαιτούνται για την πλήρη συμπλήρωση του φακέλου δύο δικαιολογητικά από πλευράς Δήμου.
Επίσης δύο νηπιαγωγεία πρόκειται να στεγαστούν στο χώρο του παλαιού Ορφανοτροφείου, ύστερα από την παραχώρηση του οικήματος από το Δήμο Σερρών στο Υπουργείο Παιδείας. Στον ίδιο χώρο πρόκειται να στεγαστούν το Ολοήμερο Σχολείο Κωφών και Βαρυκόων, το Αθλητικό Γυμνάσιο και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Πρόγραμμα ''Λεονάρντο Ντα Βίντσι''
Ευχάριστα επίσης είναι τα νέα όσον αφορά τις δυνατότητες επιμόρφωσης των Σερραίων εκπαιδευτικών. Χρηματοδότηση ύψους 25.000 ευρώ από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών εξασφαλίζει τη δυνατότητα μετάβασης εκπαιδευτικών στην Μπολόνια και τη Βενετία της Ιταλίας, για την παρακολούθηση εβδομαδιαίας επιμόρφωσης με θέμα: '' Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην εκπαίδευση ως μέσο άσκησης και χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής και ως σημαντική παράμετρος της μαθησιακής διαδικασίας ''. Προηγήθηκε ανάλογη χρηματοδότηση
20.000 ευρώ για την μετάβαση στο Πανεπιστήμιο Καρσούης της Γερμανίας για την παρακολούθηση εβδομαδιαίας επιμόρφωσης με θέμα την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού .

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 23 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 23 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 303 επισκέπτες