Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

therina.jpgelvima.gifΜε σύνθηµα «Μαθαίνουµε Διασκεδάζοντας και Διασκεδάζουµε Μαθαίνοντας την Επιχειρηµατικότητα», τα «Θερινά Σχολεία Επιχειρηµατικότητας» ανοίγουν την Κυριακή 6 Ιουλίου τις πόρτες τους σε µαθητές και µαθήτριες των Τ.Ε.Ε./ΕΠΑ.Λ./ ΕΠΑ.Σ./Σ.Ε.Κ., απ' όλη την Ελλάδα πλην Αττικής. Το πρόγραµµα εντάσσεται στην κατηγορία πράξεων 2.3.2.ζ' «Ανάπτυξη και υλοποίηση προγραµµάτων επαγγελµατικής ενηµέρωσης και επιχειρηµατικής ενθάρρυνσης σε θερινά σχολεία επιχειρηµατικότητας για µαθητές των Τ.Ε.Ε./ΕΠΑ.Λ./ ΕΠΑ.Σ./Σ.Ε.Κ.» , ενέργεια 2.3.2, Μέτρο 2.3 του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και χρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (ΕΚΤ) και απά εθνικούς πόρους µε τελικό δικαιούχο για την υλοποίηση της πράξης το Εθνικό Ίδρυµα Νεότητας σε συνεργασία µε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων.
Στόχοι του προγράµµατος είναι η εκπαίδευση των µαθητών σε θεµατικά πεδία που τους ενδιαφέρουν και τα οποία έχουν άµεση συνάφεια µε την γνωστική περιοχή της ειδικότητάς τους, η απόκτηση βασικών γνώσεων επιχειρηµατικότητας και η εξοικείωση τους µε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Παράλληλα δίνεται στους µαθητές η δυνατότητα για δηµιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου της καλοκαιρινής περιόδου µε την παρακολούθηση - συµµετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις επίσκεψη αρχαιολογικών µνηµείων και µουσείων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και συµµετοχή σε εναλλακτικές και αθλητικές δραστηριότητες.
Το 2005 ήταν η χρονιά της πιλοτικής εφαρµογής του προγράµµατος, και συνεχίστηκε µε επιτυχία κατά τα έτη 2006 και 2007.
Φέτος θα λειτουργήσουν και πάλι σε δύο περιόδους (6-19 Ιουλίου και 20 Ιουλίου-2 Αυγούστου), 5 Θερινά Σχολεία, στα Γρεβενά, τη Σητεία, το Καρπενήσι, τα Πορρόια και τα Καλάβρυτα. Οι µαθητές και οι µαθήτριες των Τ.Ε.Ε./ΕΠΑ.Λ.Ι ΕΠΑ.Σ./ Σ.Ε.Κ. καθώς και οι συνοδοί καθηγητές θα φιλοξενηθούν στις άρτια εξoπλισµένες , εστίες του Εθνικού Ιδρύµατος Νεότητας.
Στην περιοχή µας θα υλοποιηθούν δύο Θερινά Σχολεία στις δύο περιόδους, (6-19 Ιουλίου και 20 Ιουλίου - 2 Αυγούστου) στην µαθητική εστία στα Πορόια.
Στη διάρκεια των 15θήµερων µαθηµάτων θα πραγµατοποιηθούν 50 εκπαιδευτικές ώρες, από τις οποίες οι 35 αφορούν την επιχειρηµατικότητα και οι 15 την ειδικότητα του τµήµατος στο οποίο εντάσσεται ο µαθητής. Οι ειδικότητες είναι: Μηχανολογία και Πληροφορική.
Πρέπει να σηµειωθεί ότι όλοι οι µαθητές στα Θερινά Σχολεία καλύπτονται ασφαλιστικά και σε κάθε σχολείο υπάρχει 24ωρη ιατρική φροντίδα.
Ανάδοχος εκπαιδευτικός φορέας του έργου είναι η EURO PROPOSAL Α.Ε., η οποία έχοντας την εµπειρία της υλοποίησης του πρώτου πιλοτικού προγράµµατος Θερινών Σχολείων στην Ελλάδα αλλά και του προγράµµατος των Θερινών Σχολείων για το έτος 2007 εγγυάται, µε τον άψογο σχεδιασµό, την συνέπεια και την τεχνογνωσία την επιτυχή υλοποίηση του προγράµµατος Θερινά Σχολεία 2008.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 23 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 23 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 198 επισκέπτες