Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

vathmologies.jpgΑπό 1 ως 15 Ιουλίου η κατάθεση των μηχανογραφικών elvima.gif
Αναρτή-
θηκαν χθες σε όλα τα Λύκεια της χώρας οι βαθμοί των γραπτών εξετάσεων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων, τα οποία εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο. Την ίδια ώρα ολοκληρώνονται από την μηχανογραφική υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας ώστε μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουνίου να αποσταλούν οι σχετικές καταστάσεις για την έκδοση των βεβαιώσεων πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ μέχρι τις 27 Ιουνίου αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Λύκεια.
Οι επαναληπτικές εξετάσεις όσων απουσίασαν δικαιολογημένα λόγω ασθένειας από την εξέταση ορισμένων μαθημάτων αρχίζουν την Δευτέρα 30 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 8 Ιουλίου.

* Τα μαθήματα-«καρμανιόλες» ήταν εφέτος τα Μαθηματικά κατεύθυνσης αλλά και η Έκθεση καθώς, όπως απέδειξε η βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς οι εξεταζόμενοι μαθητές παρέδωσαν εφέτος μεγάλο αριθμό γραπτών «εκτός θέματος». Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω από τη βάση έγραψε εφέτος το 45% των υποψηφίων στα Αρχαία κατεύθυνσης, το 73% στα Μαθηματικά τεχνολογικής κατεύθυνσης και το 50% στην Ιστορία κατεύθυνσης.
Αντίθετα, δεν ξεπερνούν το 1% τα γραπτά που βαθμολογήθηκαν με άριστα στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Αρκετά καλύτερες από πέρυσι ήταν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης.Τα ίδια στοιχεία φανερώνουν ότι ο αριθμός των θέσεων που θα μείνουν εφέτος κενές στα περιφερειακά ΤΕΙ της χώρας θα είναι περίπου 7.000.
* Οι βαθμολογίες των επαναληπτικών εξετάσεων εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου ενώ μέχρι τις 7 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες όσων εξετάζονται σε ειδικό μάθημα, καθώς και οι βαθμολογίες των αποφοίτων ΤΕΕ στα μαθήματα που διαγωνίστηκαν για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ. Επίσης όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία με την κλιμάκωση των γραπτών επιδόσεων κατά μάθημα για τους 90.508 υποψηφίους που πήραν μέρος στις εξετάσεις έναντι 93.882 υποψηφίων του προηγούμενου έτους.Η έκδοση των αποτελεσμάτων επιλογής των εισαγομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας αναμένονται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Οδηγίες για μηχανογραφικά δελτία

Οι ενδιαφερόμενοι για εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τρίτη 1 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 15 Ιουλίου στην επιτροπή που εδρεύει στην Διεύθυνση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο υπάγεται το Λύκειο, από το οποίο αποφοίτησε ο ενδιαφερόμενος ή στο οποίο κατέθεσε την αίτηση για συμμετοχή του στις εξετάσεις.
Το ίδιο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου προηγούμενου έτους ή άλλου τύπου Λυκείου που διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της Γ’ τάξης ημερησίου Λυκείου σε εθνικό επίπεδο σε προηγούμενο έτος και θέλουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Ειδικότερα, δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού δελτίου έχουν όλοι οι κάτοχοι της βεβαίωσης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα:

*Για το 90% των θέσεων εισακτέων όσοι συμμετείχαν, είτε ως μαθητές της τελευταίας τάξης είτε ως απόφοιτοι προηγουμένων ετών, στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης τα οποία εξετάστηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος σε εθνικό επίπεδο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι είναι κάτοχοι του απολυτηρίου Λυκείου.
* Για το 10% των θέσεων, όσοι δεν πήραν μέρος στις φετινές εξετάσεις αλλά συμμετείχαν στις εξετάσεις της Γ’ τάξης ημερησίου Λυκείου τα έτη 2000 έως και 2007.
Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου που ανήκουν στην ειδική κατηγορία των Μουσουλμάνων Δυτικής Θράκης.
* Οι απόφοιτοι Εσπερινού Γενικού Λυκείου, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 2909/2001 και κατέχουν την βεβαίωση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δικαιολογητικά

Μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο οι υποψήφιοι καταθέτουν και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

* Επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
*Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης με τους βαθμούς πρόσβασης.
* Το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν εκπρόσωπό του.
Η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν μπορεί να κατατεθεί ή να τροποποιηθεί για κανένα λόγο το μηχανογραφικό δελτίο.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 349 επισκέπτες