Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα...

Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

sillalitirio.jpgΜε κεντρικό σύνθημα :''πάνω οι μισθοί κάτω οι τιμές'' elvima.gif
Περιορι-
σμένη η συμμετοχή στο Πανσερραϊκό συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας. Αν και με το διογκούμενο πρόβλημα της ακρίβειας το σύνολο των πολιτών βαρυγκομά, λίγοι ωστόσο Σερραίοι θέλησαν δημόσια να εκφράσουν τη διαμαρτυρίας τους. Περιορισμένη ήταν η συμμετοχή στο πανσερραϊκό συλλαλλητήριο, που από κοινού το απόγευμα της Πέμπτης, διοργάνωσαν στην πλατεία Ελευθερίας Εργατικό Κέντρο, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και ΕΠΚΑΣ. Κεντρικό σύνθημα: ''πάνω οι μισθοί κάτω οι τιμές''. Σύμφωνα με το ψήφισμα που εξεδόθη, συνδικάτα και καταναλωτές διεκδικούν: *Να μπει φρένο στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό!
*Να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων αλλά και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των ΔΙΟΔΙΩΝ, των ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
*Να ελεγχθεί και να τιμωρηθεί αυστηρά η κερδοσκοπία και η νοθεία των προϊόντων στην αγορά!
*Να μειωθούν τα επιτόκια των τραπεζών ώστε να προστατευθούν τα νοικοκυριά απ΄τα δάνεια και τις κατασχέσεις!

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:
Σήμερα 19 Ιουνίου 2008 εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι που συγκεντρωθήκαμε στην Πλατεία Ελευθερίας ύστερα από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου, του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Σερρών, στέλνουμε μήνυμα και ζητούμε από την Κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να υπάρξει ανακούφιση στα νοικοκυριά που βιώνουν την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Διαπιστώνουμε ότι

Σαν δικαιολογία της ακρίβειας και του πληθωρισμού η κυβέρνηση επικαλείται την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου η οποία βέβαια ισχύει για όλη την Ευρώπη. Εκεί όμως η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις των καυσίμων είναι οι μισές απ΄ότι στην Ελλάδα!
* Ο καλπασμός της ακρίβειας και του πληθωρισμού, είναι κυρίως πρόβλημα «δομικό»- ελληνικό και οφείλεται στην ασυδοσία της αγοράς και των πολιτικών που την ανέχονται και την ευνοούν.
* Σ΄όλη την Ευρώπη η σχέση των τιμών απ΄τον παραγωγό ως τον καταναλωτή είναι 1 προς 2,5. Στην Ελλάδα η σχέση αυτή είναι 1 προς 5.

Οι παραγωγοί πωλούν φθηνά.
Οι καταναλωτές αγοράζουν ακριβά!!
* Από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα οι τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 30% ενώ τώρα μας κοροϊδεύουν και από πάνω εξαγγέλλοντας μειώσεις (;) κατά 3%!
* Σ΄όλη την Ευρώπη τα βιομηχανικά και τραπεζικά κέρδη κυμαίνονται στο 12%. Στην Ελλάδα αυτά είναι διπλάσια και τουλάχιστον 25%!!
* Η αγοραστική δύναμη των μισθών και ημερομισθίων στη χώρα μας είναι στο 65% των ευρωπαίων εργαζομένων!
* Στη χώρα μας έχουμε σύγκλιση ΤΙΜΩΝ και απόκλιση ΜΙΣΘΩΝ σε σχέση με την Ευρώπη.

Απαιτούμε

* Πάνω οι μισθοί κάτω οι τιμές.
* Να μπει φρένο στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό!
* Να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων αλλά και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των ΔΙΟΔΙΩΝ, των ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
* Να ελεγχθεί και να τιμωρηθεί αυστηρά η κερδοσκοπία και η νοθεία των προϊόντων στην αγορά!
* Να μειωθούν τα επιτόκια των τραπεζών ώστε να προστατευθούν τα νοικοκυριά απ΄τα δάνεια και τις κατασχέσεις!
* Να διαλυθούν τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια στην αγορά. Να δημοσιευθούν τώρα τα ονόματα των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν.
* Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
* Να ενισχυθούν οικονομικά οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι!


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΕΡΡΩΝ & ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται την Πέμπτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 23 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 23 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 255 επισκέπτες