Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

water.jpgΣύσκεψη φορέων για την ορθολογική διαχείριση του νερού elvima.gif
Μεσούσης της αρδευτικής περιόδου και με στόχο την ορθολογικότερη διαχείριση των υδάτων, συνεδρίασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, υπό την προεδρία του αντινομάρχη αγροτικής ανάπτυξης Ευθύμη Ραμπότα. Εξετάσθηκε το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας της άρδευσης του κάμπου των Σερρών, από τα νερά της λίμνης Κερκίνης, ώστε η στάθμη να κρατηθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο και με σωστή διαχείριση και έντονη παρακολούθηση, να γίνει απρόσκοπτα το πότισμα των χωραφιών.
Σύμφωνα με τον κ. Ευθύμη Ραμπότα, εξετάσθηκαν όλες οι παράμετροι σχετικά με τις παραγωγές που υπάρχουν, τις καταναλώσεις που γίνονται, τη λειτουργία των ΤΟΕΒ και επεσήμανε πως οι οργανισμοί πρέπει να είναι αρκετά πιο αυστηροί στην εφαρμογή της ορθής διαχείρισης των υδάτων. Παράλληλα ζητήθηκε να γίνουν συστάσεις προς τους αγρότες, να μην γίνεται άσκοπη χρήση. Θα γίνεται συστηματική καταγραφή από τους ΤΟΕΒ κατά τις αρδεύσεις, ώστε να «κλείσει» το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα.

Θα επιβληθούν, όμως, πρόστιμα στους αγρότες που κάνουν αλόγιστη χρήση του νερού; Ο αντινομάρχης αγροτικής ανάπτυξης δηλώνει:
«Η επιβολή των προστίμων στους αγρότες για άσκοπη χρήση, προβλέπεται από τους κανονισμούς λειτουργίας των ΤΟΕΒ. Τονίσθηκε ότι πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των αγροτών αρχικά, κατόπιν των συστάσεων και της παρακολούθησης των αρδεύσεων, ώστε το νερό της λίμνης Κερκίνης να φτάσει για όλους».
Η διαδικασία ενημέρωσης των αγροτών, σύμφωνα με τον κ. Ραμπότα, ξεκίνησε από πέρυσι, με τις συνελεύσεις που διοργάνωναν οι ΤΟΕΒ και τονίσθηκε πως ανοίγεται μια νέα «σελίδα», πλέον, σε ότι αφορά την ορθολογική διαχείριση του νερού και ενδεικτικό είναι πως μεγάλη σημασία σε αυτό δίνουν τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Σερρών, βελτιώνοντας τις υποδομές. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία, ώστε να ξοδεύεται τόσο νερό, όσο χρειάζεται.
«Το νερό δεν είναι λίγο. Είναι αρκετό. Το θέμα είναι, όμως, ότι δεν πρέπει κάποιοι να κάνουν υπερκατανάλωση, εις βάρος άλλων συναδέλφων τους,» υπογράμμισε ο αντινομάρχης αγροτικής ανάπτυξης Ευθύμης Ραμπότας.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 599 επισκέπτες