Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα...

Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19

Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

ekav.jpgΑνεπάρκεια πληρωμάτων στο Νοσοκομείο Σερρών paratiritis
Κόλαφο για τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα συνιστά πόρισμα που συνέταξε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), κατόπιν έρευνας που διενήργησε.Οπως αποκάλυψε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μega», οι επιθεωρητές Υγείας στο πόρισμά τους μιλούν για απαράδεκτες συνθήκες στη διακομιδή ασθενών. Καρκινοπαθείς δεν μεταφέρονται με ασθενοφόρα στο σπίτι τους, ενώ τα περιστατικά αξιολογούνται ως επείγοντα ή όχι από τους συνδικαλιστές των εργαζομένων.
Σύμφωνα με το πόρισμα, οι συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ Μακεδονίας αρνούνταν να κάνουν όλες τις διακομιδές -λόγω έλλειψης προσωπικού, υποστήριζαν- και διαχειρίζονταν μόνοι τους τα περιστατικά. Αποφάσιζαν οι ίδιοι ποιο περιστατικό είναι σοβαρό ή μη και σε ποιους ασθενείς θα σταλεί ασθενοφόρο, χωρίς να ενημερώνονται οι εφημερεύοντες γιατροί.

Oπως αναφέρεται στο πόρισμα, τα πληρώματα των ασθενοφόρων δε διακινούσαν σοβαρά ασθενείς και αν κρινόταν απαραίτητο το έκαναν έπειτα από 4-6 ημέρες. Ετσι, πολλές φορές οι συγγενείς των ασθενών κατέφευγαν σε ιδιωτικά ασθενοφόρα με κόστος 400 έως 600 ευρώ.

Στο πόρισμα, το οποίο περιέχει 200 σελίδες και βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο, καταλογίζονται βαρύτατες ευθύνες όχι μόνο στους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ, αλλά και στη διοίκηση που τους ανεχόταν και ζητά να διωχθούν πειθαρχικά. Για τον καθημερινό «Γολγοθά» των ασθενών στη Μακεδονία ευθύνες προκύπτουν -σύμφωνα με τους επιθεωρητές- για τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι στις Σέρρες βρέθηκε πρόσφατα (29/3) ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, που ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό παράρτημα, με σημαντικότερα την έλλειψη προσωπικού και οχημάτων ασθενοφόρων.
Σε δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος τους ΕΚΑΒ, χαρακτήρισε το παράρτημα του 166 στις Σέρρες, ως ένα από τα καλύτερα στην χώρα. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι αναγκαία η ενίσχυση της υπηρεσίας με την προκήρυξη άλλων 25Ο θέσεων.
Το ΕΚΑΒ θα δραστηριοποιηθεί και ενόψει του «Six Day Enduro» που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στις Σέρρες. Σύμφωνα με τον Νίκο Παπαευσταθίου, «θα εφαρμοστεί ειδικό σχέδιο διαχείρισης όπως ανάλογα έχουν εφαρμοστεί σε παρόμοιες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Αγγελίδης,υποστηρίζει πως βασικό πρόβλημα στις Σέρρες είναι πως δεν υπάρχει ασθενοφόρο στα κέντρα υγείας του νομού, αν προκύψει κάτι σοβαρό, όταν αυτά μεταφερουν εξιτήρια.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ εκτοξεύει τις βολές , επειδή όπως λέει, δύο χρόνια στη διοίκηση του ιδρύματος, δεν έχουν φροντίσει να προχωρήσουν στην πρόληψη οδηγού ασθενοφόρου.

Οι συνδικαλιστές
«Αποδείχτηκε από βεβαιώσεις του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης», αναφέρουν οι επιθεωρητές στο πόρισμά τους, «ότι ασθενείς που δεν διέθεταν γνωριμίες στους συνδικαλιστές, ενώ είχαν σοβαρότατες παθήσεις, δεν διακομίζονταν από το ΕΚΑΒ και υποχρεώνονταν να προσφεύγουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που διέθεταν ιδιωτικά ασθενοφόρα έναντι αδράς αμοιβής». Στο ίδιο πόρισμα οι επιθεωρητές Υγείας αναφέρουν ακόμη ότι πλήρωμα ασθενοφόρου δεν παραλάμβανε καρκινοπαθή σε τελευταίο στάδιο για να τον μεταφέρει από το Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης στο σπίτι του στην Κοζάνη, με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν επείγον.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 6 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 6 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 21 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 21 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 334 επισκέπτες