Νέα διαμαρτυρία στις Σέρρες ενάντια στους εμβολιασμούς

Διαμαρτυρία ενάντια στην υποχρεωτικότητα των...

Σέρρες: Αρκούδα προκάλεσε ζημιές σε Καστανούσα και Καλοχώρι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Σιντικής Σερρών...

Έκτακτο δελτίο καύσωνα και στην Π.Ε. Σερρών

Έως και τους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει ο υδράργυρος στην περιοχή των Σερρών κατά το νέο κύμα καύσωνα που αναμένουμε και θα διαρκέσει βάσει των προγνώσεων έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου.

panelladikes_exetaseis.jpgΣτο '' κόκκινο'' η αγωνία των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις elvima.gif
Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ρίχνονται σήμερα στην '' μάχη'' των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων, μάθημα στο οποίο εξετάστηκαν χθες οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων. Αυτή τη χρονιά θα συμμετάσχουν 94.600 υποψήφιοι . Οι θέσεις που διατίθενται στους τελειόφοιτους του Λυκείου και τους αποφοίτους των προηγούμενων ετών που θα διαγωνιστούν στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών (συγκροτούν από κοινού την κατηγορία του 90%) προσδιορίζονται στις 70.701 (στο σύνολο των υποψηφίων, δηλαδή και των υπόλοιπων κατηγοριών 145.100 - αντιστοιχούν 86.736 θέσεις).
Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε ετοιμότητα. Ήδη έχουν γίνει δοκιμαστικές εκπομπές θεμάτων προς τα 1.350 εξεταστικά κέντρα και έχουν επιλεγεί τα 28 κέντρα όπου θα γίνει η βαθμολόγηση των γραπτών.Στην όλη διαδικασία θα εμπλακούν περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων 17.000 επιτηρητές. Υπενθυμίζεται πως ελήφθησαν φέτος πρόσθετα μέτρα στην κατεύθυνση της διασφάλισης του αδιάβλητου των εξετάσεων αλλά και της βελτίωσης του συστήματος, κατά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας. Συγκεκριμένα:
* Τροποποιήθηκε το σύστημα αναβαθμολόγησης των γραπτών. Από φέτος ως τελικός βαθμός του γραπτού υπολογίζεται ο μέσος όρος της βαθμολογίας των δύο μεγαλύτερων βαθμών (αντί του μέσου όρου των βαθμών των τριών που ίσχυε μέχρι πέρυσι).
* Προβλέπεται αυστηρή επιλογή του προσωπικού που εμπλέκεται στις διαδικασίες των πανελλαδικών εξετάσεων. Δόθηκε εντολή ώστε οι πρόεδροι των βαθμολογικών κέντρων (28 συνολικά) αλλά και των νομαρχιακών επιτροπών να μην έχουν συγγένεια έως και τρίτου βαθμού με οποιονδήποτε υποψήφιο δίνει εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, προβλέπεται διαφορετική κατανομή των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα, κυρίως των γραπτών των υποψηφίων από τα Γενικά Λύκεια, ώστε να ελαχιστοποιηθούν έως και να αποκλειστούν οι πιθανότητες να γνωρίζει ο βαθμολογητής τίνος υποψηφίου γραπτό διορθώνει.
* Η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ άλλαξε τον πρόεδρο και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής των εξετάσεων.
* Ελήφθησαν αυστηρότερα μέτρα για τη μεταφορά των γραπτών από τα εξεταστικά στα βαθμολογικά κέντρα, αλλά και για τα κινητά τηλέφωνα. Εκτός των κυρώσεων που εκ νόμου προβλέπονται στην περίπτωση που διαπιστωθεί χρήση προηγμένης μεθόδου «δολίευσης» της εξέτασης (κινητά, Η/Υ, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών κ.λπ.), το ΥΠΕΠΘ έχει εφοδιαστεί με ειδικές συσκευές αδρανοποίησης της κινητής τηλεφωνίας.
Οι πανελλαδικές θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν στις 3 Ιουνίου (ημέρα Τρίτη) με την εξέταση στις «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», μάθημα επιλογής για τους υποψηφίους όλων των κατευθύνσεων.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας οι μαθητές θα εξεταστούν:
* Πέμπτη: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία
* Σάββατο: Νεοελληνική Γλώσσα (Θεωρητικής, Θετικής, Τεχνολογικής κατεύθυνσης και των δύο κύκλων)
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες έως τις 8:00, ενώ η εξέταση θα αρχίζει στις 8.30 και θα διαρκεί 3 ώρες.

Διαβάστε επίσης:

  • Π.Ε. Σερρών: 23 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 23 ανέρχονται την Τετάρτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 19 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 19 ανέρχονται την Τρίτη τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...
  • Π.Ε. Σερρών: 13 τα νέα κρούσματα covid-19 Στα 13 ανέρχονται τη Δευτέρα τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ. ...

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 492 επισκέπτες