Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Επί ποδός βρίσκονται η Αντιπεριφέρεια Σερρών και όλοι  οι Δήμοι στην Π.Ε Σερρών, σχετικά με την οργάνωση για την ομαλή διενέργεια των εθνικών εκλογών της 21ης Μάϊου.

Σε 472 ανέρχονται τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα μπορέσουν οι Σερραίοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της Κυριακής ενώ τρία είναι τα εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών στο 19ο Δημοτικό σχολείο Σερρών.

Στο Σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας θα υπάρχει ένα εκλογικό Τμήμα όπου αναμένεται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα  συνολικά 345  άτομα (κρατούμενοι και υπάλληλοι).

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται στους 221.143 ενώ και 2825 Σερραίοι που μένουν σε άλλες πόλεις της χώρας , θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από την πόλη που διαμένουν σε οχτώ αμιγή και τρία μεικτά τμήματα. Στον Δήμο Σερρών θα υπάρξουν 147 εκλογικά τμήματα.

Οι Δήμοι παρέλαβαν την Πέμπτη το υλικό και ήδη από σήμερα Παρασκευή δηλώνουν παρουσία  οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Διοικητήριο και στο Πρωτοδικείο Σερρών, χωρίς – μέχρι στιγμής – να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Στο υλικό για τους δικαστικούς αντιπροσώπους συγκαταλέγεται και tablet  διότι μέσω αυτού θα γίνεται ηλεκτρονικά η μετάδοση των αποτελεσμάτων, όπως πιλοτικά εφαρμόστηκε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές και τώρα καθιερώνεται. Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Στα κοινοτικά καταστήματα οι κάλπες σε Θερμά, Δάφνη και Ευκαρπία

 Ο Δήμος Βισαλτίας ανακοίνωσε αλλαγή στο χώρο διεξαγωγής των Βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου στις Κοινότητες Θερμών, Δάφνης και Ευκαρπίας: «Μετά από ελέγχους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βισαλτίας και σε συνεννόηση με το τμήμα εκλογών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρειας Σερρών, οι εκλογές στις Κοινότητες Θερμών , Δάφνης και Ευκαρπίας θα διεξαχθούν στα Κοινοτικά καταστήματα των παραπάνω χωριών» αναφέρεται σχετική ανακοίνωση.

Χωρίς διόδια η μετακίνηση στις εκλογές- Επιστροφή πινακίδων

Επιστέφονται  ενόψει των εθνικών εκλογών, για τη διευκόλυνση του εκλογικού δικαιώματος,  πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί από την Τροχαία, μετά την  καταβολή του ανάλογου διοικητικού προστίμου. Την ίδια ώρα ελεύθερη θα είναι η διέλευση από τα διόδια  σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 20 Μαΐου έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 368 επισκέπτες