Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή Σιγής Σερρών μετά από ανάρτηση Σερραίου δημότη , που υποστηρίζει ότι εμφανίσθηκε λύκος κυρίως τις βραδινές ώρες, ο οποίος κρύβεται σε καλαμιές που βρίσκονται δίπλα σε νηπιαγωγείο της περιοχής Σιγής.

Ο Αντιδήμαρχος Σερρών υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Μερετούδης, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως ήδη έχουν κάνει περιπολίες στην περιοχή αλλά δεν εντόπισαν κανένα άγριο ζώο και σήμερα θα τηλεφωνήσουν στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Οι εκτιμήσεις όσων εντόπισαν και είδαν το ζώο είναι πως πρόκειται για λύκο, ζητώντας από τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ενημερώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες μέσω των αναρτήσεων.

Η Προϊσταμένη του Δασαρχείου Σερρών, Ειρήνη Ιασονίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως δεν ειδοποίησε κανείς το δασαρχείο , ο λύκος είναι απόλυτα προστατευόμενο είδος και δεν μπορούν να παρέμβουν, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μην αφήνουν τροφή για αδέσποτα γιατί οι τροφές προσελκύουν παράλληλα και κάθε άγριο ζώο.

Εν τω μεταξύ δεν τίθεται θέμα λύσσας διότι εφαρμόζεται από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, χρόνια τώρα, το πρόγραμμα αντιμετώπισης της ασθένειας, με τη ρίψη σχετικών δολωμάτων για αλεπούδες και γενικά άγριων ζώων.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 385 επισκέπτες