Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Αιτήσεις στον Δήμο Σερρών και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σερρών κατέθεσε η οικογένεια του 11χρονου Βασίλη που έχασε τη ζωή του στην αυλή του 9ου Δημοτικού σχολείου, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων της, ζητώντας ενημέρωση για το πού βρίσκεται η διαδικασία των Ε.Δ.Ε. και παράλληλα ζητώντας αντίγραφα των πορισμάτων όταν εκδοθούν και εφόσον έχουν εκδοθεί.

«Η πληροφορία που έχουμε είναι ότι για τον Δήμο Σερρών το πόρισμα έχει εκδοθεί, ενώ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχει εκδοθεί ακόμα και θεωρούμε ότι υπάρχει χαρακτηριστική καθυστέρηση» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Γκολέμης.

Όσο αφορά την καθυστέρηση που δημιουργήθηκε αφού έχουν περάσει τέσσερις μήνες από το τραγικό δυστύχημα ο κ. Γκολέμης είπε: «Ο νόμος δίνει προθεσμία δύο μήνες για τη διενέργεια της ΕΔΕ και δικαίωμα στον διενεργούντα την Ε.Δ.Ε. να ζητήσει παράταση άλλον έναν μήνα. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από το τραγικό περιστατικό, ο Δήμος καθυστέρησε 20 μέρες να ολοκληρώσει την Ε.Δ.Ε. η δε πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, δεν έχει καν ολοκληρώσει το πόρισμα. Αυτό δημιουργεί στην οικογένεια, η οποία ζητά απαντήσεις, ένα μεγαλύτερο άγχος και πόνο στο ήδη μεγάλο φορτίο το οποίο κουβαλάει από το χαμό του παιδιού τους. Ως κοινωνία και ως άνθρωποι, το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών και η εμπιστοσύνη στο νόμο και στο κράτος που ζούμε εμπεδώνεται όταν αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για τόσο τραγικά περιστατικά οδηγούνται εκεί που πρέπει για να λογοδοτήσουν. Όταν έχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμα είμαστε στη διενέργεια της Ε.Δ.Ε., ειδικά από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια εύλογη ανησυχία, για να μην πω κάτι ακόμη ποιο βαρύ, από την πλευρά της οικογένειας. Αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από τις δύο αιτήσεις που καταθέσαμε σήμερα, στείλαμε έγγραφο και προς το Υπουργείο Παιδείας, προσωπικά προς την κυρία Κεραμέως, την οποία την ζητάμε ακριβώς τα ίδια πράγματα, ότι ζητάμε από την Πρωτοβάθμια, την επίσπευση των διαδικασιών, την ολοκλήρωση της Ε.Δ.Ε. και φυσικά να τεθεί υπόψη μας το πόρισμα ως έχοντες έννομο συμφέρον προκειμένου να διασφαλίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα δικαιώματα τα οποία έχει η οικογένεια του παιδιού».

Όσον αφορά το ποινικό μέρος της υπόθεσης σύμφωνα με πληροφορίες η ποινική δικογραφία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τις επόμενες μέρες θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για την άσκηση διώξεων.


Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 308 επισκέπτες