Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 7η SEREXPO 2023

Με εντυπωσιακό τρόπο, παρουσία χιλιάδες κόσμου, έπεσε η αυλαία της SEREXPO 2023 , την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, και το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός πέρασε στην ιστορία. Μετά την, κατά γενική ομολογία, τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που για...


Στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη βρίσκεται από προχθές το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί από τον ίδιο για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του 11χρονου Βασίλη.

«Παρέλαβα προχθές το πόρισμα της ΕΔΕ, οπότε έχω βάσει του νόμου περιθώριο τριών μηνών για να προχωρήσω σε ενδεχόμενες πειθαρχικές διώξεις. Φυσικά δεν θα εξαντλήσω το χρονικό διάστημα που δίνεται από τον νόμο, η διαδικασία θα πάει πάρα πολύ γρήγορα. Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της ΕΔΕ είναι δύο μήνες. Ανατέθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο που όρισα στις 12 Δεκεμβρίου. Υπάρχει μια προθεσμία ολοκλήρωσης δύο μηνών και με μία δυνατότητα παράτασης ακόμη ενός μήνα. Η προθεσμία που τίθεται από τον νόμο για να επιτυγχάνεται η γρήγορη διεκπεραίωση των πειθαρχικών υποθέσεων είναι για αυτό το σκοπό, για να επιταχύνονται οι διαδικασίες. Ο νόμος δεν προβλέπει ακυρότητα της διαδικασίας από τυχόν καθυστέρηση. Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση και ήταν πολυσύνθετες οι απόψεις που έπρεπε ο διενεργών την ΕΔΕ να συγκεντρώσει, ο ίδιος όρισε και συγκεκριμένο πραγματογνώμονα, κάτι το οποίο καθυστέρησε κάπως τη διαδικασία ενώ ταυτόχρονα ορίστηκαν εξετάσεις μαρτύρων στα πλαίσια της ΕΔΕ οι οποίοι ήταν εκτός του Δήμου, και αυτό κάπως καθυστέρησε τη διαδικασία. Αυτή η διαδικασία όμως ολοκληρώθηκε, με μια καθυστέρηση κάποιων ημερών και πλέον βρίσκεται στη φάση της επιβολής ή όχι οποιονδήποτε πειθαρχικών διώξεων. Όλη η διαδικασία και το πόρισμα της ΕΔΕ είναι εμπιστευτικό, δεν μπορεί να δοθεί στη δημοσιότητα. Με την επιβολή ενδεχόμενα οποιονδήποτε πειθαρχικών διώξεων και την τελεσιδίκιση αυτών των διώξεων φυσικά όλα θα δοθούν στη δημοσιότητα. Προσωπική μου επιθυμία και εντολή προς όλους και το χρέος που έχουμε απέναντι και στους γονείς και σε αυτό το τραγικό γεγονός είναι να πάμε τη διαδικασία μέχρι τέλους και να ρίξουμε άπλετο φως σε όλη την υπόθεση. Αυτά τα αποτελέσματα της ΕΔΕ θα αξιολογηθούν κι αν υπάρχουν πειθαρχικές ποινές θα επιβληθούν, να είστε σίγουροι. Αυτές είναι οι πειθαρχικές ποινές γιατί οι ποινικές ποινές είναι θέμα της Ελληνικής δικαιοσύνης» είπε ο κ. Χρυσάφης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι εντός των επόμενων ημερών είναι στις προθέσεις του να επικοινωνήσει με την οικογένεια του άτυχου Βασίλη.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 406 επισκέπτες