Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Με λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και με σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε το Σάββατο στην πόλη των Σερρών η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, μέλη από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού, τμήματα του στρατού και για πρώτη φορά η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Γ. Δουράτσος Διοικητής Ρούπελ» του Πολεμικού Μουσείου «Μ. Τσαρτσίδης» με 50 μέλη – αναβιωτές που παρέλασαν σε τρία αγήματα διαφόρων ιστορικών ενοτήτων.

Η φετινή παρέλαση, κατά γενική ομολογία, ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών από πλευράς αριθμού συμμετεχόντων και ενδιαφέροντος αφού για πρώτη φορά, εκτός από την ιστορική ομάδα αναβίωσης, «πέταξαν» αεροσκάφη της Αερολέσχης Σερρών και παρέλασε τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας με περιπολικό αυτοκίνητο και μηχανές.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, Θεολόγος συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Κατερίνα Θεμελίδου εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά στην Πλ. Ελευθερίας όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Οι Σερραίοι κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια στις δύο πλευρές του οδοστρώματος όπου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση χειροκροτώντας θερμά τους μαθητές, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, τους έφεδρους αξιωματικούς και τους στρατιώτες.

Αμέσως μετά δόθηκε δεξίωση στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 596 επισκέπτες