Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Επιμελητήριο Σερρών: Όλα έτοιμα για την Έκθεση Serexpo 2023

«Ο πήχης για τη SEREXPO 2023 μπαίνει ακόμη πιο ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, καλώντας όλους τους Σερραίους και όχι μόνο να επισκεφτούν το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, που για ακόμη μία χρονιά παίρνει «σάρκα και οστά» στις 20-24 Σεπτεμβρίου 2023, στο...


Με λαμπρότητα, πλήθος κόσμου και με σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε το Σάββατο στην πόλη των Σερρών η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, μέλη από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού, τμήματα του στρατού και για πρώτη φορά η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Γ. Δουράτσος Διοικητής Ρούπελ» του Πολεμικού Μουσείου «Μ. Τσαρτσίδης» με 50 μέλη – αναβιωτές που παρέλασαν σε τρία αγήματα διαφόρων ιστορικών ενοτήτων.

Η φετινή παρέλαση, κατά γενική ομολογία, ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών από πλευράς αριθμού συμμετεχόντων και ενδιαφέροντος αφού για πρώτη φορά, εκτός από την ιστορική ομάδα αναβίωσης, «πέταξαν» αεροσκάφη της Αερολέσχης Σερρών και παρέλασε τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας με περιπολικό αυτοκίνητο και μηχανές.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης

Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, Θεολόγος συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Κατερίνα Θεμελίδου εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά στην Πλ. Ελευθερίας όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Οι Σερραίοι κατέκλυσαν τα πεζοδρόμια στις δύο πλευρές του οδοστρώματος όπου πραγματοποιήθηκε η παρέλαση χειροκροτώντας θερμά τους μαθητές, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων, τους έφεδρους αξιωματικούς και τους στρατιώτες.

Αμέσως μετά δόθηκε δεξίωση στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 385 επισκέπτες