Ανοιξε τις πύλες της η 19η Ανθοκομική Έκθεση Σερρών

Πλημμύρισε με χρώματα και αρώματα η Πλατεία...

Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Σερρών

«Πανσερραϊκό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του...

Εαρινό πρωτάθλημα στίβου: Η καρδιά του Ελληνικού στίβου θα “χτυπά” στις Σέρρες

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές θα πάρουν μέρος στο Εαρινό Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Γεώργιος Τοπτσής» της πόλης των Σερρών.


Έχουν «φρακάρει» οι διάδρομοι του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών από Σερραίους -κυρίως νέους στην ηλικία -που σπεύδουν να δώσουν αίμα για την κάλυψη των αναγκών μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών Κατερίνα Τσιούρα, είπε πως η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη και είναι συγκινητικό το γεγονός πως στην πλειοψηφία τους οι εθελοντές αιμοδότες είναι νέοι άνθρωποι και μάλιστα πολλοί από αυτούς προσέρχονται για πρώτη φορά, συγκλονισμένοι από την τραγωδία στα Τέμπη, για να βοηθήσουν τους τραυματίες. «Ήδη από χθες στείλαμε αποθέματα στα Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης , Λάρισας και Κατερίνης και συνεχίζουμε θα το κάνουμε και σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Είναι γεμάτοι οι διάδρομοι του Τμήματος και έρχονται και πολλοί φοιτητές να αιμοδοτήσουν» τόνισε η κ. Τσιούρα.

Παράλληλα σημείωσε πως όλο το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας (τρεις γιατροί και 12 νοσηλευτές) είναι εκεί και πρωί και απόγευμα και επισήμανε πως θα πρέπει η προσέλευση να είναι διαρκής διότι οι ανάγκες για αίμα των τραυματιών του δυστυχήματος είναι μεγάλες αλλά και οι ανάγκες ασθενών διαφόρων παθήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για αιμοδοσία από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Το Σαββατοκύριακο από τις 9 έως τις 11 το πρωί.

Την Κυριακή Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας θα βρίσκεται στο Ν.Σούλι και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στην αίθουσα του Διοικητηρίου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με τη σύμπραξη του Τμήματος Αιμοδοσίας, φορέων, Συλλόγων και ιδιωτών για τις ανάγκες των τραυματιών από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης: