Ήχησαν οι σειρήνες και στις Σέρρες στα πλαίσια της άσκησης «Παρμενίων 2023»

Την Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023, δοκιμαστική...

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Π.Ε Σερρών

Σε 505 εκλογικά τμήματα σε όλη την Π.Ε Σερρών ( 159 εξ αυτών στο Δήμο Σερρών) θα έχουν τη δυνατότητα οι Σερραίοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή στις διπλές κάλπες για την αναμέτρηση στον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Λευκό ήταν το τοπίο σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών το πρωί με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους.

Χιονόπτωση, αλλά χωρίς προβλήματα, σημειώθηκε στην Άνω Βροντού, στο Καρυδοχώρι, στα Άνω Πορόια, στην Καστανούσα και στο Λαγκάδι του Δήμου Βισαλτίας αλλά το «λευκό» τοπίο κράτησε μέχρι το μεσημέρι περίπου σε όλες τις περιοχές.

Ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού και με τη μεγαλύτερη διάρκεια έπεσε στην Άνω Βροντού όπου το χιόνι κάλυψε όλη την περιοχή.

Τα μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Σερρών προχώρησαν το πρωί στη διάνοιξη του οδικού άξονα Σερρών – Άνω Βροντούς ενώ ο πρόεδρος της Άνω Βροντούς Τάσος Καλφόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε ότι από το απόγευμα η πρόσβαση στην περιοχή γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με αυτοκίνητα 4Χ4 ενώ υπάρχει η ανησυχία για επιδείνωση του καιρού με νέες χιονοπτώσεις.

Χιονόπτωση σημειώνεται από χθες το βράδυ στον δρόμο Σερρών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λαχανά χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα αφού μηχανήματα από το πρωί ρίχνουν αλάτι. Η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Σερρών και των Δήμων είναι σε ετοιμότητα.

Η χιονόπτωση ανέδειξε σε όλο της το μεγαλείο την ομορφιά της φύσης όπως φαίνεται από το βίντεο που μας απέστειλε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του Καρυδοχωρίου Κώστας Νικολαΐδης από το πέτρινο γεφύρι Λιβαδίων στο Καρυδοχώρι Σερρών.

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών - Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 598 επισκέπτες