Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Ο Δημήτρης Γκολέμης, δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου Βασίλη που έχασε τη ζωή του στην έκρηξη που σημειώθηκε στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ με αφορμή τις έρευνες που συνεχίζονται και την επιστροφή των συμμαθητών του σήμερα στο σχολείο.

«Έχουμε διορίσει τεχνικό σύμβουλο ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο. Προχωράει και η πραγματογνωμοσύνη» δήλωσε ο κ. Γκολέμης, ο οποίος τόνισε ότι «παράλληλα με την ποινική διαδικασία θα πρέπει να κινηθούν και κάποιες διοικητικές διαδικασίες».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο συνήγορος της οικογένειας, «οι άνθρωποι που είναι υπαίτιοι γι’ αυτό το ατύχημα είναι υπάλληλοι και συνεχίζουν να παραμένουν στη θέση τους. Θα πρέπει να κινηθούν οι αρμόδιες πειθαρχικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με τον κ. Γκολέμη, «η ευθύνη είναι και στο δήμο ως κύριο του έργου και πρέπει να ελεγχθεί και η τεχνική υπηρεσία και στη διοίκηση του σχολείου για το πώς διαχειρίστηκαν την όλη κατάσταση».

Μιλώντας στην Σταυρούλα Χριστοφιλέα ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του 11χρονου που έχασε τη ζωή του όταν έγινε η έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου, επισήμανε ότι η οικογένεια του άτυχου μαθητή δεν γνωρίζει αν έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά τον διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου στις Σέρρες.

Ερωτηθείς για το αν ήταν εγκληματική αμέλεια ή ένα ατύχημα απάντησε καταφατικά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν αμέλεια εγκληματική και οι ευθύνες είναι και στο Δήμο και την τεχνική εταιρεία, στο σχολείο, στον διευθυντή και ενδεχομένως σε κάποιους από το εκπαιδευτικό προσωπικό και επιπλέον στον ανάδοχο του έργου που, κατά την άποψη του τεχνικού συμβούλου, εκτέλεσε πλημμελώς τη μελέτη και το έργο».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 147 επισκέπτες