Επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά Σερρών

Το δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά...

Επίσκεψη της Προέδρου του Αρείου Πάγου στα Δικαστήρια Σερρών

Επίσκεψη στα δικαστήρια των Σερρών...

Περισσότεροι από 1.000 Σερραίοι στην 13η ημέρα καριέρας

Με τη συμμετοχή 35 επιχειρήσεων, με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες η 13η Ημέρα Καριέρας.


Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του διοικητή του Γ σώματος στρατού αντιστράτηγου Σωτήρη Κωστάκογλου, βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Δημάρχων και πλήθος κόσμου τιμήθηκε η μνήμη του Ήρωα Εμμανουήλ Παππά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων του 1821 ακριβώς 201 χρόνια από το θάνατο του.

To πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στην ομώνυμη κοινότητα, γενέτειρα του Σερραίου Αρχιστρατήγου της εθνικής μας παλιγγενεσίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος μετά τα τέλος αυτής τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του ενδόξου Αρχιστρατήγου.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο φοιτητής του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κάτος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση στο Ηρώων, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε παρέλαση πολιτιστικών, σχολικών και στρατιωτικών τμημάτων, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής, οι Βουλευτές κ.κ. Φωτείνη Αραμπατζή, Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης, , Ελευθέριος Αβραμάκης και Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού / NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάλογλου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και πλήθος λαού.

Μετά την εκδήλωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε τα εξής: «Μεγάλη μου τιμή και χαρά βέβαια διότι έρχομαι γνώριμους τόπους, να παρευρισκόμαστε εδώ, στη Δοβίστα, τη γενέτειρα του Εμμανουήλ Παππά, που αργότερα πήρε και το όνομά του. Ο Εμμανουήλ Παπάς, ξέρουμε όλοι, ήταν ηγετική μορφή της Επανάστασης στη Μακεδονία. Στην ουσία, αυτός έκανε την Επανάσταση στη Μακεδονία σε μία περιοχή όπου εκ των πραγμάτων λόγω της εγγύτητας προς την έδρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τότε, οι πιθανότητες να πετύχει και να έχει ευνοϊκή εξέλιξη ήταν πολύ μικρότερες σε σχέση με άλλες περιοχές στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα στην Πελοπόννησο. Πήρε όμως την απόφαση, αφιέρωσε τη ζωή του, διέθεσε την περιουσία του, πολέμησε, υπέστη το βαρύτατο προσωπικό κόστος να δει την οικογένειά του να διώκεται και να βασανίζεται εξαιτίας της δραστηριότητας του κι όλα αυτά διότι αφιερώθηκε στον Εθνικό Αγώνα. Το παράδειγμά του (σ.σ. του Εμμανουήλ Παπά), υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το υπόδειγμα αυτού του Εθνικού Αγωνιστή πρέπει να μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες μας και έτσι πρέπει να πορευόμαστε και στο μέλλον. Οι μεγάλοι Ήρωες, οι αληθινοί Ήρωες είναι αυτοί που δίνουν αγώνες με μικρές πιθανότητες επιτυχίας κόντρα στις πιθανότητες και με αντίξοες συνθήκες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς τέτοιους για να εμπνέουν κι εμάς, να παλεύουμε σήμερα στις δύσκολες και επικίνδυνες προκλήσεις της νέας εποχής. Επειδή όμως έχουμε αυτούς να θυμόμαστε γι’ αυτό παλεύουμε κι αγωνιζόμαστε, προχωράμε και θα τα καταφέρουμε. Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται, αλλά έχω την αίσθηση ότι οι Τούρκοι εκνευρίζονται τόσο εμείς δυναμώνουμε. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα δυναμώσουμε κι άλλο».

Στο τέλος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου αντοχής 17 χιλιομέτρων από την πλατεία Ελευθερίας των Σερρών με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών από ολόκληρο το Νομό.

Ν. Παναγιωτόπουλος από Σέρρες: Οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς και περήφανοι για τις Ένοπλες δυνάμεις

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τις Σέρρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι οι Ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες σε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου και υπογράμμισε, ότι η αποτρεπτική ισχύς μειώνει τις πιθανότητες να εκτραχυνθεί κάποια κατάσταση.

Ο Υπουργός Εθνικής άμυνας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του Ήρωα Εμμανουήλ Παππά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων του 1821, που πραγματοποιήθηκαν, το πρωί στη γενέτειρα του, στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών.

Για τις συνεχόμενες προκλήσεις των γειτόνων ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Οι Τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται αλλά έχω την αίσθηση ότι οι Τούρκοι εκνευρίζονται όσο εμείς δυναμώνουμε. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα δυναμώσουμε κι άλλο».

Για το αν οι Ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τυχόν θερμό επεισόδιο ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε:

«Έχω απαντήσει πολλές φορές σε αυτήν την ερώτηση αλλά επειδή κατανοώ την ανησυχία, το αίσθημα κάποιας ανασφάλειας λόγω των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων αλλά και της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας λέω το έξης, οι ένοπλές δυνάμεις είναι έτοιμες και αξιόμαχες και ενισχύονται. Το θέμα είναι να ενισχύεται η αποτρεπτική τους ισχύς. Η αποτρεπτική ισχύς μειώνει τις πιθανότητες να εκτραχυνθεί κάποια κατάσταση. Νομίζω όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Προφανώς το αντιλαμβάνονται και οι γείτονες. Επομένως ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, μεγάλη αποτρεπτική ισχύς της χώρας κι έχουν το δικαίωμα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς και περήφανοι για τις Ένοπλες δυνάμεις. Πάντα ήμασταν έτοιμοι. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ για να φυλάμε τη χώρα, από άκρη σε άκρη. Αυτό έκαναν πάντα, αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Εμείς τους βοηθάμε να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους».

Ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παπά Δημήτρη Νότα για τη φιλοξενία και για τα όσα είπε για το πρόσωπο του, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «η Εθνική άμυνα δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, μόνο του αρμόδιου Υπουργού, βασικά είναι υπόθεση των Ενόπλων Δυνάμεων. Μπορεί να είμαι εγώ προϊσταμένη αρχή, αλλά η δουλειά, που βγαίνει και η επιπλέον δουλειά, που θα βγει είναι υπόθεση πολλών ανθρώπων, της πολιτικής ηγεσίας στο σύνολο της και της στρατιωτικής ηγεσίας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, των αρχηγών των επιτελείων και βέβαια των στελεχών από τα επιτελεία μέχρι το τελευταίο ακριτικό φυλάκιο στην τελευταία άκρη της επικράτειας. Οι Ένοπλες δυνάμεις είναι μια “καλολαδωμένη” μηχανή, με στελέχη με ήθος, με πατριωτικό αίσθημα, με αίσθηση καθήκοντος, με επαγγελματισμό, με ψυχή. Η δική μας δουλειά και η δουλειά που κάνουμε πολύ εντατικά τα τελευταία χρόνια, και νομίζω ότι αυτό προκύπτει, είναι να βοηθήσουμε τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να κάνουν καλά τη δική τους δουλειά, αυτοί ξέρουν ποια είναι και πώς να την κάνουν. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ και να ακούω τόσο καλά λόγια. Εξ ονόματος των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύνολο τους τα αποδέχομαι. Δεν είναι δουλειά ενός ανδρός. Εγώ κάνω αυτό που πρέπει, αλλά είναι δουλειά πολλών και για αυτό έχει αποτέλεσμα».

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 369 επισκέπτες