Επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά Σερρών

Το δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά...

Επίσκεψη της Προέδρου του Αρείου Πάγου στα Δικαστήρια Σερρών

Επίσκεψη στα δικαστήρια των Σερρών...

Περισσότεροι από 1.000 Σερραίοι στην 13η ημέρα καριέρας

Με τη συμμετοχή 35 επιχειρήσεων, με περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης, πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες η 13η Ημέρα Καριέρας.


Πτωτική είναι η πορεία του αριθμού των οροθετικών στην Π.Ε Σερρών, όπως και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο δήλωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, η Προϊσταμένη του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Κατερίνα Τσιούρα.

Στην Π.Ε Σερρών ο αριθμός των οροθετικών είναι μονοψήφιος και αφορά άνδρες με ομοφυλοφιλικές σχέσεις είπε η κ. Τσιούρα, συμπληρώνοντας πως σε αυτή τη συνολικά πτωτική πορεία, έχει συμβάλει και η καλή ενημέρωση, που γίνεται σε σχολεία σε μικρά παιδιά και εφήβους, αλλά και η πανδημία της covid, που περιόρισε τα περιστατικά.
Σημείωσε, πως υπάρχουν καλές ειδήσεις αφού εκτιμάται και αναμένεται το 2030 το οριστικό τέλος της επιδημίας του HIV. Επίσης η συνεχής πρόοδος της επιστήμης έχει σαν αποτέλεσμα η HIV λοίμωξη να είναι μεν μια χρόνια αλλά διαχωρίσιμη κατάσταση για τους οροθετικούς.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 404 επισκέπτες