Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Μετά μουσικής στους δρόμους της πόλης κατέβηκαν σήμερα οι μαθήτριες και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών, διεκδικώντας την επίλυση αιτημάτων που αφορούν τόσο στη φοίτηση όσο και στην αποφοίτησή τους από το Μουσικό Σχολείο.

«Πάγιο αίτημα γονιών και μαθητών είναι η αναγνώριση των μουσικών σπουδών των μαθητών των μουσικών σχολείων, ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων, στο αντικείμενο της Αρμονίας, της Βυζαντινής Μουσικής, των Ελληνικών παραδοσιακών οργάνων και του ατομικού οργάνου επιλογής, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν τα μαθήματα σε ωδεία, τα οποία έχουν ήδη διδαχτεί στα σχολεία τους» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών Αγγελική Χαραλαμπίδου.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των μαθητών  βρίσκονται επίσης τα αιτήματα για: Δωρεάν παροχή Μουσικών Εγχειριδίων, περιορισμό της ύλης των μουσικών μαθημάτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως επίσης και  δυνατότητα παραπομπής σε επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου των μαθητών/τριών, που δεν προάγονται σε μουσικό μάθημα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Διαβάστε επίσης:


swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 215 επισκέπτες