Κατάληψη των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΣ- Ζητούν απόσυρση Νομοσχεδίου

Σε κατάληψη του κτηρίου της Δημοτικής...

Μεγάλη συμμετοχή στην πορεία Σωματείων και φορέων στις Σέρρες

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Σερραίων στη...

Ιστορίες για αρκούδες

Επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών έγινε – με χαρακτηριστική  καθυστέρηση – η ενημέρωση για τον απολογισμό της Πολιτείας των Ευχών του 2021! Για την ακρίβεια βέβαια δεν ήταν ενημέρωση, αλλά μια πρόχειρη ανάγνωση κωδικών και κατανομής ποσών των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί και δημοσιοποιηθεί.


Εξήντα οκτώ καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στην Π.Ε Σερρών έχουν γίνει στο νεοσύστατο Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας, που λειτουργεί από τον Οκτώβριο στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών η προϊσταμένη του Γραφείου, Αστυνόμος Β’ Αθηνά Κεραμάρη, είπε πως από την αρχή της λειτουργίας του, τον Οκτώβριο του 2022 έως και σήμερα, έχουν δεχθεί συνολικά 68 καταγγελίες εκ των οποίων οι 46 έγιναν τηλεφωνικά και οι 22 αυτοπροσώπως.

Από τις 68 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, για τις 32 έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, για δύο περιπτώσεις έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Σερρών για περαιτέρω διερεύνηση και σε 34 περιπτώσεις έγινε ενημέρωση και πληροφόρηση.

Το Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας είναι ένα από τα 18 που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, βρίσκεται στο ισόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών και λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και επτά ημέρες την εβδομάδα. Έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό (15 συνολικά άτομα) για την ειδική διαχείριση περιστατικών βίας.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμάρη τα περιστατικά που κατεγράφησαν είναι από όλο το Νομό Σερρών και αφορούν όλες τις ηλικίες. Το τηλέφωνο του γραφείου είναι το 2321090888, ενώ τα θύματα βίας μπορούν να καλούν αλλά και να στείλουν γραπτό μήνυμα στο 100 αναφέροντας τη διεύθυνση τους, στη συνέχεια γίνεται άμεση ενημέρωση του Γραφείου Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


swa 23

Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 292 επισκέπτες