Πιο ακριβά φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες στις Σέρρες

Η ακρίβεια δεν άφησε ανέγγιχτα και τα αγαπημένα...

Πρόταση για κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στις Σέρρες την Κυριακή

Την πρόταση του να παραμείνουν κλειστά τα...

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δράσεις ευαισθητοποίησης την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.


Ο λιθόκερος, το γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο, που έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα εντοπίστηκε και στην πόλη των Σερρών.

Το λιθόκερο εντόπισε ο επιχειρηματίας, Ηλίας Καρπουχτσής, που εδώ και δεκαετίες δραστηριοποιείται στην πλατεία Ελευθερίας. «Τα φώτα ήταν ανοιχτά και το διέκρινα στο πλακόστρωτο. Μπροστά στο κατάστημα μου έχει αρκετό πράσινο. Είχα διαβάσει σχετικά ρεπορτάζ για το λιθόκερο ότι είχε εντοπιστεί και σε άλλες πόλεις», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Καρπουχτσής.

Λιθόκερος είχε εντοπιστεί στο παρελθόν σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας όπως η Λάρισα, ο Βόλος και η Κομοτηνή, γεγονός που είχε προκαλέσει εντύπωση αφού διαβιεί σε υδροβιότοπους.

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis – Belostomatidae όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγεθος 12 εκατοστών. Το δάγκωμα του είναι δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο και προκαλεί οξύ πόνο. Τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα και ψαράκια.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 234 επισκέπτες