Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Πυρκαγιά σε κορυφογραμμή στο Παγγαίο μεταξύ Πρώτης και Ροδολίβους

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που...

Επιμελητήριο Σερρών: Όλα έτοιμα για την Έκθεση Serexpo 2023

«Ο πήχης για τη SEREXPO 2023 μπαίνει ακόμη πιο ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, καλώντας όλους τους Σερραίους και όχι μόνο να επισκεφτούν το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός, που για ακόμη μία χρονιά παίρνει «σάρκα και οστά» στις 20-24 Σεπτεμβρίου 2023, στο...


Την πλήρη ικανοποίησή του για την ομαλή διαδικασία με την οποία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Π.Ε. Σερρών, έχοντας καλυφθεί όλες οι θέσεις των εκπαιδευτικών, χωρίς κανένα κενό στα σχολεία, εξέφρασε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καραβασίλης.

Ο κ. Καραβασίλης μίλησε για τις καινοτομίες που εφαρμόζονται φέτος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όπως ο θεσμός του μέντορα και του ενδοσχολικού συντονιστή και υπογράμμισε ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν 8600 διορισμοί εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ στο Νομό Σερρών στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήρθαν 37 εκπαιδευτικοί. Ο κ. Καραβασίλης είπε ότι σε Πανελλαδικό επίπεδο προσλήφθηκε ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναπληρωτών και στη διεύθυνση των Σερρών 255 αναπληρωτές οι οποίοι τοποθετήθηκαν στα σχολεία όλοι πριν τον αγιασμό ενώ όπως τόνισε σε όλη την Ελλάδα «τρέχουν» 166 νέα προγράμματα τα οποία δουλεύονται στα πειραματικά σχολεία και νηπιαγωγεία έτσι ώστε να βγούνε τα συμπεράσματα για να εφαρμοστούν και στα επόμενα σχολεία. Ο κ. Καραβασίλης είπε ότι τα Πειραματικά σχολεία διπλασιάστηκαν στην Ελλάδα, από 62 σε 120 σε όλη την Επικράτεια ενώ στις Σέρρες που από το 2007 λειτουργεί το Πειραματικό σχολείο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» το επόμενο διάστημα θα υποβληθεί στο Υπουργείο από πλευράς Διεύθυνσης μια νέα πρόταση η οποία θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα. Ο  Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί η εγκατάσταση ψηφιακών εργαλείων στις σχολικές τάξεις, όπου από το ξεκίνημα της χρονιάς μέχρι το τέλος αυτής θα φτάσουν στα σχολεία διάφορα ψηφιακά εργαλεία τα οποία έχουν να κάνουν με διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής έτσι ώστε να υπάρξει ένα άλλο ψηφιοποιημένο περιβάλλον.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε τα μέτρα που θα ισχύσουν φέτος που όπως είπε είναι πιο χαλαρά σε σύγκριση με πέρυσι.

Για το Διευρυμένο ολοήμερο σχολείο, που είναι ουσιαστικά  επέκταση του παλιού ολοήμερου και φτάνει μέχρι τις 17:30, o κ. Καραβασίλης είπε ότι αυτό έγινε διότι η Πολιτεία διαπίστωσε ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη από εργαζόμενους γονείς και θέλοντας να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάλογα ωράρια στην εργασία τους. Τέσσερα είναι τα διευρυμένα ολοήμερα σχολεία στις Σέρρες, αν και όπως είπε ο κ. Καραβασίλης είχαν ζητήσει περισσότερα, στα Δημοτικά στο Δραβήσκο και στο 2ο Νιγρίτας και σε νηπιαγωγεία στο Δραβήσκο και στο 19ο.

Όσον αφορά τα στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών στον Νομό Σερρών ο κ. Καραβασίλης είπε ότι αυτός είναι 8800 με 6800 μαθητές στα 78 Δημοτικά σχολεία και 2000 στα 97 νηπιαγωγεία. Σε σχέση με πέρυσι είναι μια μείωση των μαθητών στο 2,5%.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα είναι οπωσδήποτε καλύτερα από πέρυσι. Το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά γιατί γνωρίζουμε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι γονείς κουράστηκαν πάρα πολύ τα προηγούμενα δύο χρονιά» είπε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καραβασίλης που ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς, γονείς που όπως είπε υπερέβαλαν εαυτόν, την Πολιτεία για το νέο σχολείο που δημιούργησε φέτος, όλους τους βουλευτές του Νομού αλλά και τους Δήμους και την Περιφέρεια, γιατί εξασφάλισαν όλη την υλικοτεχνική υποδομή και την καλύτερη κτηριακή υποδομή.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 442 επισκέπτες