Ήχησαν οι σειρήνες και στις Σέρρες στα πλαίσια της άσκησης «Παρμενίων 2023»

Την Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023, δοκιμαστική...

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού Σερρών

Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα και στις...

Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Π.Ε Σερρών

Σε 505 εκλογικά τμήματα σε όλη την Π.Ε Σερρών ( 159 εξ αυτών στο Δήμο Σερρών) θα έχουν τη δυνατότητα οι Σερραίοι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Κυριακή στις διπλές κάλπες για την αναμέτρηση στον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Επισημοποιείται η λειτουργία του Γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών μετά από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση 12 νέων γραφείων σε όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Τάσος Αραμπατζής τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και δε χρειάζεται να καταθέσει μήνυση όποιος κάνει την καταγγελία.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών το γραφείο που ήδη λειτουργεί είναι στελεχωμένο με δύο αστυνομικούς οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα το εν λόγω γραφείο ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές λειτουργεί επικουρικά στο σχηματισμό δικογραφίας, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.
Τόνισε ο κ. Αραμπατζής πως κάθε καταγγελία που γίνεται ερευνάται, έστω και αν γίνει ανώνυμα και όσοι και όσες θέλουν να καταγγείλουν αρκεί να καλέσουν το 100 ή να στείλουν γραπτό μήνυμα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 379 επισκέπτες