Πιο ακριβά φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες στις Σέρρες

Η ακρίβεια δεν άφησε ανέγγιχτα και τα αγαπημένα...

Πρόταση για κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στις Σέρρες την Κυριακή

Την πρόταση του να παραμείνουν κλειστά τα...

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δράσεις ευαισθητοποίησης την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.


Επισημοποιείται η λειτουργία του Γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών μετά από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση 12 νέων γραφείων σε όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Τάσος Αραμπατζής τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και δε χρειάζεται να καταθέσει μήνυση όποιος κάνει την καταγγελία.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών το γραφείο που ήδη λειτουργεί είναι στελεχωμένο με δύο αστυνομικούς οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα το εν λόγω γραφείο ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές λειτουργεί επικουρικά στο σχηματισμό δικογραφίας, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.
Τόνισε ο κ. Αραμπατζής πως κάθε καταγγελία που γίνεται ερευνάται, έστω και αν γίνει ανώνυμα και όσοι και όσες θέλουν να καταγγείλουν αρκεί να καλέσουν το 100 ή να στείλουν γραπτό μήνυμα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 163 επισκέπτες