Αγριογούρουνα ρημάζουν τις καλλιέργειες στον δήμο Σιντικής

Η Κερκίνη έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές αλλά έχει και...

Σέρρες - ΑΣΠΑΙΤΕ: Τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοινώνει, για το ακαδ. έτος...

ΓΣΕΒΕΕ: Υπερχρεωμένες οι επιχειρήσεις εστίασης - Αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας τους

Μετά τα lockdown και ευρύτερα το πλήγμα από την πανδημία, έχει έρθει η ενεργειακή κρίση να εντείνει την πίεση στον κλάδο της εστίασης. Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων εστίασης βρίσκεται σε κατάσταση υπερχρέωσης. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 1 στις 2 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές σε τουλάχιστον...


Μεγάλες οι καταστροφές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την Πέμπτη το απόγευμα περιοχές της Π.Ε Σερρών και συγκεκριμένα στον άξονα από Σφελινό έως και Λευκοθέα του Δήμου Ν.Ζίχνης και κοινότητες του Δήμου Αμφίπολης, με το χαλάζι να είναι σε μέγεθος καρυδιού.

Στη Λευκοθέα η χαλαζόπτωση κράτησε περίπου 10 λεπτά και προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες, έσπασε παρμπρίζ σε οκτώ αυτοκίνητα, καθώς και ηλιακούς θερμοσίφωνες και κεραμίδια στις στέγες των σπιτιών.

Συνεργεία του ΕΛΓΑ τη Δευτέρα για αυτοψία
Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, ο Δήμαρχος Ν.Ζίχνης Παντελής Μπόζης, είπε πως έχουν προκληθεί ζημιές σε καλλιέργειες σιτηρών, ηλίανθου και σε άλλες παραγωγές καθώς και σε υποδομές. Ήδη επικοινώνησαν με τον ΕΛΓΑ και τη Δευτέρα αναμένεται να έρθει κλιμάκιο γεωπόνων για αυτοψία για να ξεκινήσει η διαδικασία για τις αποζημιώσεις.

Σφοδρή χαλαζόπτωση και σε περιοχές του Δήμου Αμφίπολης, με μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες με αμύγδαλα αμπέλια, ελιές, ηλιόσπορους και σιτηρά αλλά και σε σπίτια και αυτοκίνητα.
Ο πρόεδρος της Πρώτης Νίκος Μπακάλης είπε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, πως εάν συνεχιζόταν η χαλαζόπτωση για ακόμη 10 λεπτά οι ζημιές θα ήταν τεράστιες και όχι μόνο στις καλλιέργειες. Από το πρωί συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν τους δρόμους και πλατείες από τις σπασμένες κορυφές δένδρων που ευτυχώς πέφτοντας δε προκάλεσαν ατύχημα.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Δέσποινα Γιαννακίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:

  • Στα 1.787 τα κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών Περισσότερα από 255 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως καταγράφονται στην Π.Ε. Σερρών, κατά τη διάρκεια της προηγούμενη εβδομάδας. Σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολ...