Αγριογούρουνα ρημάζουν τις καλλιέργειες στον δήμο Σιντικής

Η Κερκίνη έχει πάρα πολλές φυσικές ομορφιές αλλά έχει και...

Σέρρες - ΑΣΠΑΙΤΕ: Τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν

Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοινώνει, για το ακαδ. έτος...

ΓΣΕΒΕΕ: Υπερχρεωμένες οι επιχειρήσεις εστίασης - Αυξήθηκε το κόστος λειτουργίας τους

Μετά τα lockdown και ευρύτερα το πλήγμα από την πανδημία, έχει έρθει η ενεργειακή κρίση να εντείνει την πίεση στον κλάδο της εστίασης. Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων εστίασης βρίσκεται σε κατάσταση υπερχρέωσης. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 1 στις 2 επιχειρήσεις έχουν καθυστερημένες οφειλές σε τουλάχιστον...


Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών. Το επίγειο προγράμματα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ την Τετάρτη το ελικόπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πέταξε για να ψεκάσει και πάνω από το χωριό της Βαμβακιάς και των γύρω χωριών εστιάζοντας σε ορυζώνες.

Τα φάρμακα με τα οποία ψεκάζει το ελικόπτερο, είναι βιολογικά και απόλυτα εγκεκριμένα για την συγκεκριμένη δράση. Οι ψεκασμοί γίνονται με μεγάλη ακρίβεια, ώστε το φάρμακο να πέσει ακριβώς εκεί που πρέπει.
Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών επιβράδυναν την εξέλιξη του προγράμματος, αλλά ευτυχώς χθες και σήμερα οι συνθήκες ήταν ιδανικές.
Φέτος είναι μια χρόνια όπου στο επίγειο πρόγραμμα καταπολέμησης συμμετέχουν όλοι οι δήμοι.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

 

Διαβάστε επίσης:

  • Στα 1.787 τα κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών Περισσότερα από 255 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως καταγράφονται στην Π.Ε. Σερρών, κατά τη διάρκεια της προηγούμενη εβδομάδας. Σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολ...