Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις Σέρρες

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε...

Ο Δήμος Σερρών γιορτάζει με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια 2022»

Την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών θα γιορτάσει με λαμπρότητα και εφέτος ο Δήμος Σερρών με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. 


Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τίμησαν την Τετάρτη αργά το απόγευμα ο Δήμος Σερρών και τα πολιτιστικά Σερραϊκά σωματεία ανάβοντας τη φλόγα για τις 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Δήμος Σερρών, ως μέλος του Δικτύου πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ με τίτλο «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» διοργάνωσε εκδήλωση τιμής και μνήμης χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης με μέλη του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και ένδεκα πολιτιστικών συλλόγων της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κρονίου και κρατώντας μικρά φαναράκια με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών πραγματοποίησαν πορεία προς τον Ανδριάντα του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.

«Η φλόγα που ανάψαμε σήμερα εδώ στις Σέρρες ταυτόχρονα με δεκάδες Δήμους σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ είναι μια φλόγα μνήμης, μια φλόγα πένθους αλλά και μια φλόγα ευθύνης και χρέους για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Είναι μια φλόγα που καίει στην καρδιά μας εδώ και 103 χρόνια» είπε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Στην πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν η Ελένη Σαμανίδου τραγούδησε το «Την πατρίδα μ’ έχασα» με τη συνοδεία δύο λυράριδων του Οδυσσέα Σαμανίδη και του Γιάννη Χριστοφορίδη, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες εναπόθεσαν από ένα λουλούδι κι ένα φαναράκι στο μνημείο.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 444 επισκέπτες