Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις Σέρρες

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε...

Ο Δήμος Σερρών γιορτάζει με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια 2022»

Την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών θα γιορτάσει με λαμπρότητα και εφέτος ο Δήμος Σερρών με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. 


Το έθιμο της «Δρακοκτονίας» αναβίωσε, μετά από μια παύση δύο ετών λόγω κορονοϊού, στο Νέο Σούλι Σερρών του Δήμου Εμμανουήλ Παπά.

Η αναβίωση του εθίμου, έγινε την Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. Επισκέπτες από όλο το Νομό βρέθηκαν σήμερα στο Νέο Σούλι για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της Δρακοκτονίας.

Η θρησκευτική παράδοση λέει ότι στο Νέο Σούλι υπήρχε ένας δράκος που εμπόδιζε τη ροή των νερών που βρισκόταν ψηλά στη πηγή και τα απελευθέρωνε, αφού πρώτα, κάθε χρόνο, του προσφέρονταν, με κλήρο, για φαγητό ένας κάτοικος του χωριού. Μια χρονιά ο κλήρος έπεσε στη βασιλοπούλα του χωριού. Όταν ήρθε η στιγμή, στον τόπο του μαρτυρίου, η βασιλοπούλα παρακάλεσε τον Θεό να την σώσει.

Τότε εμφανίστηκε ο Άγιος Γεώργιος πάνω στο άλογό του έχοντας στα χέρια του σταυρό και κοντάρι και φόνευσε τον δράκο. Στις ευχαριστίες της βασιλοπούλας ο Άγιος Γεώργιος το μόνο που της ζήτησε σαν χάρη ήταν να χτίσει μία εκκλησία μέσα στο χωριό, όπως κι έγινε.

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 377 επισκέπτες