Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις Σέρρες

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε...

Ο Δήμος Σερρών γιορτάζει με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια 2022»

Την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών θα γιορτάσει με λαμπρότητα και εφέτος ο Δήμος Σερρών με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. 


Το τελωνείο του Προμαχώνα επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ.

Ο Πρόξενος της Ουκρανίας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διαχείριση της αυξανόμενης προσφυγικής ροής από την Ουκρανία και τη συνεργασία του Προξενείου με την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και το τμήμα Διαβατηριακού ελέγχου Προμαχώνα, ευχαριστώντας παράλληλα τους ανθρώπους του Τελωνείου για την αντιμετώπιση του θέματος. Ο κ. Σαμπλούκ είπε ότι αρκετές οικογένειες στις Σέρρες έχουν προσφέρει οικειοθελώς τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν Ουκρανούς πρόσφυγες, υπογράμμισε ότι έχουν παραχωρηθεί δωμάτια σε ξενοδοχεία για να υποδεχτούν τους πρόσφυγες κι εδώ στις Σέρρες, ενώ τόνισε ότι λόγω το ότι οι περισσότεροι που έρχονται στην Ελλάδα είναι γυναίκες και μικρά παιδιά πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι και ασφαλείς χώροι για τη διαμονή τους.

«Είμαστε σε επαφή και με τους φορείς στη Θεσσαλονίκη, με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη. Είμαστε σε επαφή και με τις τοπικές αρχές στις Σέρρες για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στον Προμαχώνα. Ήδη έχουμε καταρτίσει ένα ερωτηματολόγιο για να καταχωρήσουμε τους πρόσφυγες που έρχονται και να ξέρουμε πού πηγαίνουν. Τώρα συζητάμε το πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία, καθώς πολλοί άνθρωποι θα φτάσουν δυστυχώς χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και για αυτό συζητάμε το πώς θα τους βοηθήσουμε» είπε ο Ουκρανός πρόξενος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Ευάγγελος Τσιώτας, ο Υποδιευθυντής, Πέτρος Τσεσμετζής, ο Διοικητής του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, Δημήτρης Καλτσάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, συναντήθηκε στο γραφείο που δημιούργησε στο Προμαχώνα το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον Διοικητή της Δομής στη θέση Κλειδί του Δήμου Σιντικής, Βασίλη Νικηφόρου, και στη συνέχεια οι δυο τους επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της δομής οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που κάποιοι πρόσφυγες φτάσουν στην Ελλάδα και δεν έχουν που να μείνουν και θα αποτελέσει για αυτούς την πρώτη στάση διαμονής τους στη χώρας μας πριν φιλοξενηθούν σε μια άλλη δομή, ξενοδοχείο ή σπίτι.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 464 επισκέπτες