Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στη Νιγρίτα Σερρών – Έξι συλλήψεις

Δυο ανήλικοι τραυματίστηκαν, μετά από συμπλοκή...

Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά στην κοιλάδα Αγίας Βαρβάρας Σερρών

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε ένας...

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες

Με λαμπρότητα, μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκε τη Δευτέρα στις Σέρρες η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Με αμείωτους ρυθμούς, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, συνεχίζεται η ανασκαφή και η αποκάλυψη ευρημάτων τα οποία έφεραν στο φώς οι κατασκευαστικές εργασίες για τον «Εκσυγχρονισμό Δικτύου Ύδρευσης στους τομείς Β, Γ, Δ της Δ.Κ. Νιγρίτας».

Αναφερόμενος σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη, ο Δήμος Βισαλτίας αναφέρει σε δελτίο Τύπου:

«Κατά την διάρκεια του έργου, με αρχαιολογική αυτεπιστασία από την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών, προέκυψε μεγάλος αριθμός ευρημάτων που παραπέμπει στην ύπαρξη προϊστορικού οικισμού νεολιθικής περιόδου 5.000 π.Χ., στην πόλη της Νιγρίτας.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και άψογη συνεργασία του Δήμου Βισαλτίας με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Σερρών ξεκίνησαν οι εργασίες αποκάλυψης του συγκεκριμένου προϊστορικού οικισμού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών περισυλλέγεται διακοσμημένη κεραμική της νεολιθικής περιόδου και λίθινα εργαλεία καθημερινής χρήσης. Σε ειδικό χώρο του Δημαρχείου στη Νιγρίτα γίνεται μια πρώτη επεξεργασία και καταγραφή των ευρημάτων πριν τη μεταφορά τους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Σερρών».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 417 επισκέπτες