Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις Σέρρες

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε...

Ο Δήμος Σερρών γιορτάζει με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια 2022»

Την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών θα γιορτάσει με λαμπρότητα και εφέτος ο Δήμος Σερρών με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. 


Με αμείωτους ρυθμούς, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, συνεχίζεται η ανασκαφή και η αποκάλυψη ευρημάτων τα οποία έφεραν στο φώς οι κατασκευαστικές εργασίες για τον «Εκσυγχρονισμό Δικτύου Ύδρευσης στους τομείς Β, Γ, Δ της Δ.Κ. Νιγρίτας».

Αναφερόμενος σε αυτή τη σημαντική εξέλιξη, ο Δήμος Βισαλτίας αναφέρει σε δελτίο Τύπου:

«Κατά την διάρκεια του έργου, με αρχαιολογική αυτεπιστασία από την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών, προέκυψε μεγάλος αριθμός ευρημάτων που παραπέμπει στην ύπαρξη προϊστορικού οικισμού νεολιθικής περιόδου 5.000 π.Χ., στην πόλη της Νιγρίτας.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και άψογη συνεργασία του Δήμου Βισαλτίας με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Σερρών ξεκίνησαν οι εργασίες αποκάλυψης του συγκεκριμένου προϊστορικού οικισμού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών περισυλλέγεται διακοσμημένη κεραμική της νεολιθικής περιόδου και λίθινα εργαλεία καθημερινής χρήσης. Σε ειδικό χώρο του Δημαρχείου στη Νιγρίτα γίνεται μια πρώτη επεξεργασία και καταγραφή των ευρημάτων πριν τη μεταφορά τους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Σερρών».

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 540 επισκέπτες