Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις Σέρρες

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε...

Ο Δήμος Σερρών γιορτάζει με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια 2022»

Την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών θα γιορτάσει με λαμπρότητα και εφέτος ο Δήμος Σερρών με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. 


Στη διάθεση των προσφύγων της Ουκρανίας, που περνούν καθημερινά τα σύνορα του Προμαχώνα αναζητώντας ασφαλές περιβάλλον, θέτει ο Δήμος Σιντικής το κτίριο της Μαθητικής Εστίας σε Σιδηρόκαστρο και Κ. Πορρόια.

Αυτό αποφάσισε χθες -κατά πλειοψηφία- σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής, το οποίο εξέδωσε και ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον Ουκρανικό λαό.

«Ως Δήμος Σιντικής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς ανθρώπους που έφυγαν από τα σπίτια τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

Στο μεταξύ, στη διάθεση των Ουκρανών προσφυγών για προσωρινή φιλοξενία θα διατεθούν οι Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων σε Σέρρες και Κλειδί Σιντικής. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνταν στο Κλειδί, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σιντικής μεταφέρθηκαν σε δομή στο Κικλίς, ενώ έχει εκκενωθεί και μία από τις δύο δομές των Σερρών προκειμένου και εκεί αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν Ουκρανοί πρόσφυγες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Σερρών από το απόγευμα της Παρασκευής πέρασαν τα σύνορα του Προμαχώνα 1017 υπήκοοι Ουκρανίας, ανάμεσά τους και Έλληνες ομογενείς.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Θάλεια Καμπουρίδου

Δείτε το βίντεο από το ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 461 επισκέπτες