Εκτροπή βαγονιού αμαξοστοιχίας στις Σέρρες

Εκτροπή βαγονιού σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής μεταξύ Λευκοθέας...

Εικόνες καταστροφής από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε τις Σέρρες

Πρωτόγνωρες εικόνες βιβλικής καταστροφής άφησε...

Ο Δήμος Σερρών γιορτάζει με λαμπρότητα τα «Ελευθέρια 2022»

Την 109η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών θα γιορτάσει με λαμπρότητα και εφέτος ο Δήμος Σερρών με μία σειρά δράσεων που θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και θα κορυφωθούν με τις εκδηλώσεις και την παρέλαση την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. 


Το μεσημέρι της Τρίτης πέρασε από τον Προμαχώνα ένα ακόμα λεωφορείο με 57 Ουκρανούς πρόσφυγες με προορισμό την Αθήνα. Αυτό ήταν το έκτο λεωφορείο τις τρεις τελευταίες μέρες, από το βράδυ της Κυριακής, που έφτασε στον Προμαχώνα ενώ υπολογίζεται ότι συνολικά μαζί με αυτούς που ταξίδεψαν με αυτοκίνητα περίπου 900 Ουκρανοί πρόσφυγες, ανάμεσα τους και ομογενείς, πέρασαν τα σύνορα της χώρα μας.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά που άφησαν πίσω στις φλόγες του πολέμου τους άνδρες για να πολεμήσουν και θα φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών και φίλων μέχρι να τελειώσουν οι εχθροπραξίες, με την ελπίδα να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους.

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίσσονται στον Προμαχώνα κατά τη διάρκεια της παραμονής των Ουκρανών προσφύγων εκεί. Μανάδες κρατώντας στην αγκαλιά τους τα μωρά τους, μικρά παιδιά που κρατάνε στα χέρια τους τα παιχνίδια τους αλλά και κατοικίδια μικρά ζωάκια αλλά και ηλικιωμένοι που αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια στα οποία έζησαν μια ολόκληρη ζωή.

Η Άννα, Ουκρανή στην καταγωγή με τον Έλληνα σύζυγος της έκανε τρεις φορές το δρομολόγιο Ελλάδα-Ουκρανία για να φέρει στη χώρα μας παιδιά και γονείς. Η 86χρονη μητέρα της με δάκρυα στα μάτια μας λέει ότι δεν ήθελε να φύγει από τον τόπο της αλλά τα παιδιά της επέμεναν να τους ακολουθήσει στην Ελλάδα για ασφάλεια.

Είμαι περήφανη για τον αγώνα που δίνουν οι συμπατριώτες μου» είπε στην ΕΡΤ η Άννα ενώ η Ιρίνα Ρόσοβα, δημοσιογράφος σε τηλεοπτικό σταθμό στο Κίεβο, μας λέει ότι ήδη έχει ζήσει δύο πολέμους.

Μια Ουκρανή μητέρα δύο παιδιών μας δείχνει φωτογραφίες από το καταφύγιο στο οποίο κατέφευγαν τα μέλη της οικογένειας της ενώ ευχαριστεί τους Έλληνες για τη βοήθεια τους.

Με αυτοκίνητο ταξίδεψε από το Κίεβο στην Ελλάδα ο Δημήτρης Μπόϊκουτς που είπε στην ΕΡΤ: «Είναι μια καταστροφή. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και θα πεθάνουν από την ρωσική εισβολή».

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα, προσπαθούν να συντομέψουν όσο δυνατόν περισσότερο το χρόνο ελέγχου των εγγράφων αυτών των ανθρώπων, κατανοώντας ότι αναγκάστηκαν να φύγουν εκτάκτως από την πατρίδα τους έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στην Ελλάδα. Οι προσφυγικές ροές αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες μέρες.

Πηγή: ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ - Συντάκτης: Βασίλης Αναστασιάδης

Διαβάστε επίσης:


Who's Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας 466 επισκέπτες